Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila
Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA - Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti. Verejnosť žiada o pomoc. Ku krádeži na výstave došlo 13. apríla. Páchateľ mal ukradnúť nôž s čepeľou z nerezového damašku a rúčkou, na ktorej bolo súhvezdie raka taušírované 24-karátovým zlatom. Čítané: (4)

Roman Michelko ohlásil navýšenie Fondu na podporu umenia: 10 miliónov eur na TOTO!

27.04.2024 21:30 BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia . Na pozmeňujúcom návrhu sa dohodli koaličné strany. Chcú cez neho presadiť zvýšenie financií pre fond aj väčšie zastúpenie regiónov v rade fondu. Opozičné PS si podľa poslankyne parlamentu Zuzany Števulovej počká na znenie návrhu a stanovisko k nemu zaujme potom. Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Čítané: (3)

Ministerstvo spravodlivosti od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom

27.04.2024 21:30 BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom. Systém elektronického monitoringu v súčasnosti eviduje 511 osôb, z toho 467 kontroluje a 44 osôb je chránených so zákazom priblíženia sa. Informovala hovorkyňa MS SR Lucia Hurajtová. Čítané: (3)

Správy národných parkov by mohli mať nové úlohy v oblasti inváznych druhov

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA - Mnohé kompetencie a úlohy v oblasti prevencie a manažmentu zavlečenia a šírenia inváznych druhov by sa mohli preniesť aj na správy národných parkov. Vyplýva to z predbežnej informácie k novele zákona o prevencii a manažmente introdukcie a šírenia inváznych nepôvodných druhov, ktorú zverejnilo Ministerstvo životného prostredia SR. Čítané: (2)

Prekvapivé výsledky najnovšieho prieskumu: Do parlamentu by sa dostala aj Republika!

28.04.2024 18:15 Bratislava 28. apríla - Voľby do Národnej rady SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov. Druhé by skončilo hnutie Progresívne Slovensko s podporou 19,7 percenta voličov. Po ňom by nasledovala strana Hlas-SD so ziskom 18 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo televízie Markíza. Čítané: (2)

Pretekár na Spartan Race náhle odpadol a upadol do bezvedomia: Zasahovať musel záchranársky vrtuľník

28.04.2024 18:15 ZÁHORIE – V sobotu 27. apríla sa na Záhorí so zapojením Ministerstva obrany SR konal jediný Spartan Honor race v celej Európe. Žiaľ, jeden z pretekárov náhle odpadol a zostal ležať v bezvedomí. Do Vojenského obvodu Záhorie bola preto v popoludňajších hodinách vyslaná posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy. Čítané: (2)

Polícia zvýši výkon služby v súvislosti s veľkonočnými sviatkami

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA - Polícia zvýši výkon služby v súvislosti s veľkonočnými sviatkami. Urobí tak pre zvýšený pohyb chodcov a vodičov v cestnej premávke. Od štvrtka bude preto v teréne viac policajtov. Dohliadať budú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Zvýšené opatrenia potrvajú do 2. apríla. Zamerané budú najmä na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy, zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi. Informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová. Čítané: (2)

Kamenický chystá prekvapenie: Smelé plány s cennými papiermi! Z tohto by mohol ťažiť každý z nás

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA - Ministerstvo financií SR uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia. Ich úročenie by bolo zaujímavejšie ako na účtoch v bankách, zároveň by bolo výhodnejšie aj pre štát oproti predaju na finančných trhoch. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to konštatoval šéf rezortu financií Ladislav Kamenický . Čítané: (2)

Šéf parlamentu musí byť podľa dohody z Hlasu, uviedol Erik Tomáš: Gröhling hovorí o "uprataní" Danka

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA - Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody. V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to uviedol minister práce a podpredseda Hlasu-SD Erik Tomáš. Hlavnou úlohou koalície je podľa predsedu opozičnej SaS Branislava Gröhlinga "upratať" šéfa vládnej SNS Andreja Danka. Čítané: (2)

Podtrhnuté, zrátané! Odborník ukázal čísla: Zmeny v druhom pilieri pripravia ľudí o stovky eur

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA – Odborník na sociálnu politiku Jozef Mihál poukázal na problém s druhým pilierom. Každý zo sporiteľov na dôchodok len v tomto roku podľa jeho výpočtov príde o približne 200 eur. Môžu za to úpravy, ktorá vláda urobila minulý rok. Špekuluje sa dokonca o tom, že druhý pilier by mohli čakať aj ďalšie zmeny. Ako však uviedol minister práce Erik Tomáš v diskusnej relácii V politike televízie TA3, vláda nemá v pláne žiadne ďalšie kroky, ktoré by pripravili ľudí o úspory v 2. dôchodkovom pilieri a ani nechystá znižovanie príspevkov do tohto sporenia. Čítané: (2)

Vodiči musia na budúci týždeň rátať s obmedzením na D2 do Bratislavy

28.04.2024 18:15 BRATISLAVA - Od pondelka do piatka budú musieť vodiči rátať s obmedzením na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Upozornila na to bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. Čítané: (2)

Viete, kto je to TABI? Ak netušíte vy, spýtajte sa vašich detí.

28.04.2024 08:00 Našetrené mince v prasiatku sú dnes minulosťou. Vreckové či iné príspevky už v dnešnej digitálnej dobe oceňujú deti v inej forme ako doteraz, na svojom vlastnom účte. Okrem sporenia sa tak môžu rýchlo orientovať vo finančnom svete. Na trh prišla nová aplikácia pre mladých bankárov. Čítané: (2)

Známa sieť potravín chystá revolučnú novinku: Už žiadne predavačky! Takto budete nakupovať aj platiť

28.04.2024 08:00 BRATISLAVA – Niektorí Slováci si ešte nestihli zvyknúť na platbu v samoobslužných pokladniach, už prichádza nová, ešte revolučnejšia forma nakupovania. Prichádza s ňou obľúbená sieť predajní COOP Jednota. Čítané: (2)

Ukážte sa, ako dobre poznáte naše národné parky! Zvládnete KVÍZ na 100 percent?

28.04.2024 08:00 BRATISLAVA - Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý pripadá na 22. apríla, sme si pre vás pripravili kvíz o našej slovenskej pýche - slovenských národných parkoch. Vidieť v nich môžete kamzíka tatranského, jedinečné vrchy, vodopády, tiesňavy či plesá. Otestujte sa, ako dobre ich poznáte. Čítané: (2)

Vodiči, pozor! Počas víkendu treba na diaľnici D1 rátať s obmedzením: Týka sa to TOHTO úseku

27.04.2024 21:30 BRATISLAVA - Vodiči budú musieť počas víkendu na diaľnici D1 rátať s obmedzením. V smere od Bratislavy na Trnavu bude prebiehať oprava pravého jazdného pruhu. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Čítané: (2)