Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia
Českí meteorológovia vyhlásili smogovú situáciu: Dôvodom je piesok zo Sahary

30.04.2024 07:30 PRAHA - Český hydrometeorologický ústav v sobotu vyhlásil smogovú situáciu pre Juhočeský kraj a Vysočinu, neskôr aj pre Moravskosliezsky kraj a Brno. Dôvodom je výskyt veľkého množstva saharského piesku v ovzduší. Čítané: (3)

Bielorusko zakázalo činnosť nemeckého telerozhlasu Deutsche Welle

30.04.2024 07:30 MINSK - Bieloruské ministerstvo vnútra v pondelok označilo bieloruskú redakciu nemeckého verejnoprávneho telerozhlasu Deutsche Welle za extrémistickú organizáciu a zakázalo jej vykonávať akúkoľvek činnosť. Jej pracovníkom tak môže hroziť až sedem rokov vo väzení. Čítané: (3)

MIMORIADNY ONLINE USA nepodporujú vyšetrovanie ICC v súvislosti s konaním Izraela v Pásme Gazy

30.04.2024 07:30 WASHINGTON - Spojené štáty v pondelok uviedli, že nesúhlasia s vyšetrovaním zo strany Medzinárodného trestného súdu v súvislosti s konaním Izraela v Gaze, informuje o tom agentúra AFP. Situáciu na Blízkom východe sledujeme online. Čítané: (3)

Švédsky premiér má obavy pre úniky informácií z polície k členom gangov

30.04.2024 07:30 ŠTOKHOLM - Švédsky premiér Ulf Kristersson v pondelok pripustil, že má obavy v súvislosti s "veľmi závažnými" tvrdeniami, že cez zamestnancov tamojšej polície unikajú informácie k členom zločineckých gangov, informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (3)

Alarmujúca správa vedcov: Veľké mestá svetovej veľmoci sa rýchlo prepadávajú! Toto je DÔVOD

30.04.2024 07:30 PEKING - Takmer polovica veľkých čínskych miest sa prepadá kvôli čerpaniu vody a zvyšujúcej sa hmotnosti rýchlo sa rozrastajúcich mestských oblastí. Niektoré mestá sa prepadajú veľmi rýchlo – každé šieste temporýchlejšie ako jeden centimeter za rok, uviedli vedci, ktorých citoval spravodajský server BBC News. Čítané: (3)

Scholz ocenil pokrok Čiernej Hory pri plnení požiadaviek nutných pre vstup do Európskej únie

29.04.2024 20:45 BERLÍN - Nemecká kancelár Olaf Scholz v pondelok ocenil reformy Čiernej Hory v rámci jej úsilia stať sa členským štátom Európskej únie. Čítané: (3)

V Ženeve sa začali rokovania o zmluve o prevencii a reakcii na budúce pandémie

29.04.2024 20:45 ŽENEVA - Zástupcovia 194 členských krajín Svetovej zdravotníckej organizácie sa zišli v pondelok v Ženeve s cieľom nájsť konsenzus o návrhu zmluvy o prevencii, príprave a reakcii na budúce pandémie. Čítané: (3)

Poľský turista kvôli fotke porušil zákaz: Poriadne mastná pokuta!

29.04.2024 20:45 Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicbergy dostal pokutu cez 1100 dolárov za to, že sa priblížil k mrožovi. Na Špicbergoch platí prísny zákaz približovať sa k voľne žijúcej zveri. Incident sa stal neďaleko Longyearbyenu, najsevernejšie položenom mestečku na svete s viac ako 1000 stálych obyvateľov. Miestni upovedomili úrady, keď si všimli, ako sa turista snaží dostať k mrožovi po ľadovej kryhe. Čítané: (3)

Turecko podporilo Rutteho kandidatúru na post generálneho tajomníka NATO

29.04.2024 20:45 ANKARA - Turecko oznámilo svojim spojencom v Severoatlantickej aliancii , že podporí dosluhujúceho holandského premiéra Marka Rutteho v jeho kandidatúre na funkciu generálneho tajomníka NATO. V pondelok to podľa agentúry AP uviedol nemenovaný turecký predstaviteľ. Čítané: (3)

Lídra rakúskej krajine pravicovej FPÖ vyšetrujú pre podozrenie zo sprenevery

30.04.2024 07:30 VIEDEŇ - Šéfa krajne pravicovej Slobodnej strany Rakúska Herberta Kickla a niekoľkých členov bývalej rakúskej vlády vyšetrujú pre podozrenie zo sprenevery verejných financií, pomocou ktorých si mali kúpiť inzerciu a získať priaznivé mediálne pokrytie. Oznámila to v pondelok tamojšia protikorupčná prokuratúra , uvádza agentúra AFP. Čítané: (2)

Na Špicbergoch zistili prvý prípad mroža, ktorý uhynul na vtáčiu chrípku

30.04.2024 07:30 OSLO - Na jednom z nórskych ostrovov zistili prvý prípad uhynutia mroža na vtáčiu chrípku. Agentúre AFP to v pondelok povedal Christian Lydersen z Nórskeho polárneho inštitútu. Čítané: (2)

Pri zatýkaní v USA zahynuli traja policajti: Ďalší je v kritickom stave

30.04.2024 07:30 WASHINGTON - Najmenej traja americkí policajti prišli v pondelok o život a viacero ďalších utrpelo zranenia počas zásahu proti mužovi odsúdenému za nelegálnu držbu zbrane v meste Charlotte v štáte Severná Karolína, informujú o tom správy z agentúr AP a DPA. Čítané: (2)

Ministerskú schôdzku G7 v Turíne sprevádzajú protesty ekoaktivistov

29.04.2024 20:45 TURÍN - Desiatky ekologických aktivistov sa v pondelok zišli v talianskom meste Turín, aby pred otvorením summitu G7 o klimatických zmenách žiadali od politikov väčšie úsilie v boji proti globálnemu otepľovaniu. Informoval o tom spravodajský web Euronews. Čítané: (2)

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 20:45 BUDAPEŠŤ - Na pozvanie maďarského prezidenta Tamása Sulyoka a premiéra Viktora Orbána pricestuje v stredu 8. mája do Budapešti čínsky prezident Si Ťin-pching na oficiálnu dvojdňovú návštevu Maďarska. Pre agentúru MTI to v pondelok uviedol Orbánov hovorca Bertalan Havasi. Čítané: (2)

Na Filipínach kvôli horúčave zavreli školy, v Barme namerali cez 48 stupňov Celzia

29.04.2024 20:45 Filipínska vláda dnes nariadila štátnym školám, aby kvôli pokračujúcim horúčavám prešli v nasledujúcich dňoch na dištančnú výučbu. Horúčavy totiž v triedach spôsobujú nebezpečné podmienky. Pocitové teploty na súostroví už niekoľko dní prekračujú 40 stupňov Celzia. V Barme zaznamenali v nedeľu najvyššiu aprílovú teplotu v histórii meraní, a to 48,2 stupňa Celzia. Čítané: (2)