Rozšírené hľadanie
Streda 15. Máj 2024 |
meniny má Žofia
THROWBACK Keď si SpecialBeatz pozval Separa s Kalim a uvarili banger pre tvoje mesto

29.02.2024 17:15 #Sme tu opäť s ďalším dielom rubriky THROWBACK, v ktorej sa venujeme skladbám, ktoré síce nie sú možno aktuálne, ale pre niečo sa oplatí si ich pripomenuť. Či už je to fakt, že sa im nedostalo toľko pozornosti, koľko by si zaslúžili, ale naopak, boli tak prepracované, že by sme si ich mali hrať aj v súčasnosti. V aktuálnej časti bude reč o spolupráci Separa, Kaliho a SpecialBeatza. Toto je track „Mesto“. Poďme sa naň pozrieť zblízka.

Bratislava zažije najväčšiu výstavu motoriek v histórii

28.02.2024 21:15 Motocyklová udalosť roka v Inchebe ukáže 40 značiek a najočakávanejšie novinky. Motorky boli odjakživa stelesnením slobody, voľnosti a relaxu a ich obľúbenosť rastie. Podľa štatistík bolo na Slovensku vlani prihlásených 8 579 nových motocyklov, čo je medziročne o takmer 10 percent viac. Dôkazom, že motorky majú množstvo priaznivcov, bude aj výstava Motocykel v bratislavskej Inchebe, ktorá od 7. do 10. marca prestaví stroje rekordných až 40 značiek.

Naše kráľovstvo je opäť otvorené

28.02.2024 21:15 Poďte s nami do rozprávky a osloboďte kúzlo s veľkolepým Slovenským ľadovým kráľovstvom. Nové postavy, obsadenie, či piesne. To všetko nájdete v našom vynovenom divadelnom muzikálovom predstavení, na motív jednej z najznámejších rozprávok všetkých čias.

Britské ceny BAFTA 2024: Najziskovejší film minulého roka odišiel naprázdno

28.02.2024 21:15 #Obdobie rozdávania filmových cien pokračuje oceneniami BAFTA, ktoré udeľuje Britská akadémia filmových cien. Medzi nominácie vo všetkých hlavných kategóriách sa dostali známe filmy, tvorcovia a herci, takže žiadnych veľkých prekvapení sme sa nedočkali.

RECENZIA: Vrana Marianna predstavila na debutovom albume Hmla dymová dotyk dvoch kontrastov

27.02.2024 16:00 Mladá, kreatívna a odvážna. My ju teraz, prostredníctvom debutového albumu Hmla dymová, spoznávame ako speváčku, skladateľku a textárku. Ale ona je aj herečka, módna návrhárka s vlastnou odevnou značkou KRÁ a rozhlasovou moderátorkou. Toto všetko sa skrýva za pseudonymom Vrana Marianna.

Jeden z najnádejnejších mladých raperov vydal svoj nový projekt: Ako znie nový Yeat?

27.02.2024 16:00 #Drakeov minuloročný album For All The Dogs nám okrem niekoľkých silných trackov priniesol aj pomerne solídne virálnu záležitosť s názvom „IDGAF“, ktorá totálne obletela svet. Na tomto tracku si zahosťoval aj mladý talent Yeat, ktorý veľmi rýchlo naberá na popularite. Čo má pre nás aktuálne nové?

Michal Penk - Špeciálny hosť Topfestu 2024

26.02.2024 20:00 Keď v lete minulého roku agentúra stojaca za najväčším rockovým festivalom na Slovensku TOPFESTOM oznámila, že na košickom koncerte kapely Lucie vystúpi ako hosť Michal Penk, kapely, ktorú v 80-rokoch minulého storočia spoluzakladal. Bol to prvý kontakt agentúry TOPFEST MANAGEMENT s týmto nesmierne talentovaným hudobníkom, ktorý aj dnes je autorsky veľmi plodný. Aj z tohto dôvodu a vďaka úspechu košického koncertu sa veľmi rýchlo dohodli na spolupráci, ktorá by sa neobmedzovala len na občasnom koncertovaní.

REBRÍČEK Toto je TOP 20 absolútne najpočúvanejších rapových albumov na Spotify DRUHÁ ČASŤ

26.02.2024 20:00 #V rámci našich rebríčkov sa radi zvykneme pozerať na tie najviac TOP veci z rapového prostredia doma i vo svete. Aktuálne sme sa rozhodli pozrieť sa na TOP dvadsiatku tých absolútne najpočúvanejších rapových albumov všetkých čias na Spotify. Ktoré to sú? V tomto článku nájdeš druhú desiatku, uži si čítanie!

Premiérové hudobné projekty aj legenda KEXP. SHARPE 2024 rozširuje festivalový a konferenčný program

26.02.2024 20:00 Okrem prvých slnečných lúčov, na jar poteší návštevníkov Novej Cvernovky aj program festivalu a konferencie SHARPE 2024. Festival odhaľuje 12 nových hudobných mien z USA, Spojeného kráľovstva, západnej a južnej Európy, aj susedných krajín. Predstavuje aj prvých konferenčných rečníkov, medzi ktorými je legendárny DJ a moderátor KEXP, kapacita hudobnej žurnalistiky a známa tvár z IQ magazínu, ako aj promotéri španielskeho Primavera Sound a ostrovného festivalu Tremor.

Najdôležitejšia basgitara v histórii sa našla: Paul McCartney ju má po 50 rokoch späť

26.02.2024 00:01 Viac ako 50 rokov po odcudzení basgitary Höfner 500/1 z roku 1961, ktorá bola v tom období nazývaná ako najdôležitejšia basgitara v histórii, sa Paul McCartney dočkal dobrých správ. Nick Wass, výkonný riaditeľ nemeckej firmy Höfner, sa minulý rok spojil s investigatívnymi novinármi, aby obnovili pátranie prostredníctvom výzvy, ktorú zverejnili v Sunday Telegraph.

Ak si toto nepočul, okamžite to naprav: Michajlov má na feate Strapa a je to oheň!

25.02.2024 14:16 #Starý známy Strapo nám v nedávnom podcaste Yeah priblížil pomerne podrobne ako vyzerá jeho práca dabingového režiséra, ako si spomína na svoje freestyle začiatky alebo nám taktiež aj priblížil to, čo plánuje robiť s hudbou na najbližšie obdobie. V tomto podcaste avizoval, že síce zatiaľ nevie presne povedať, kedy sa od neho dočkáme nového albumu, ale že minimálne sa v najbližšej dobe môžeme tešiť na nejednu jeho spoluprácu.

David Koller je nenahraditeľný generačný hlas. Novým albumom dosiahol vrchol sólovej tvorby

24.02.2024 18:45 Pred týždňom oznámil, že končí v kapele Lucie, a Česká hudobná akadémia ho v cenách Anděl nominovala v kategóriách Album roka a Sólový interpret za nahrávku LPXXIII. S tou sa vlani ako sólový spevák prihlásil po dlhých ôsmich rokoch. Plánovaná minuloročná šnúra Slovenskom sa o pár mesiacov posunula, ale ako ukázal štvrtkový koncert v Bratislavskom MMC, čakať sa oplatilo. David Koller je momentálne na vrchole tvorivých síl.

Prichádza posledná nádej pre Marvel: Deadpool a Wolverine sa spolu predstavili v nadupanej ukážke

24.02.2024 18:45 #Písal sa september roku 2022, keď sa srdcia Marvel fanúšikov rozbúchali nadšením po tom, ako sa s nami divácky obľúbený Ryan Reynolds podelil o prvý update z jeho chystanej tretej časti obľúbeného antihrdinu Deadpoola.

Zimomriavky v Steel Aréne: José Carreras ohromil Košice rozsiahlym hlasovým fondom

23.02.2024 23:01 Svetoznámy tenorista José Carreras sa 16. februára operným nadšencom, laikom i skalným priaznivcom predstavil vo výbornej forme. Jeho koncertu nechýbala noblesa a gracióznosť, ku ktorej prispeli i dvaja pozvaní hostia. Prednosť dostali menej známe skladby, podané na vysokej profesionálnej úrovni.

THROWBACK Po každej noci príde nový deň: Keď Kali vydal jeden z najväčších hitov

23.02.2024 13:00 Kali má za sebou množstvo songov, ktoré sa stali doslova nesmrteľnými. Ich texty neraz vieme spamäti a ani si to neuvedomujeme.