Rozšírené hľadanie
Streda 15. Máj 2024 |
meniny má Žofia
Skladba na tento deň: Týmto trackom Dame naplno otvoril svoju sólo kariéru

15.05.2024 17:45 Dnes je hlavnou hviezdou tohto mini spomienkového článku Dame z DMS, ktorý sa v roku 2017 začal naplno venovať popri skupine aj svojej sólovej dráhe.

Festival Nahé vína 2024 v Banskej Štiavnici

15.05.2024 17:45 Jedinečný komorný festival naturálnych vín Nahé vína je späť v letnej edícii. V historických častiach Banskej Štiavnice sa na konci júna predstavia vinári, ktorých spája idea tradičnej, prirodzenej výroby „úprimných“ vín.

Bono z U2: Coldplay nie sú rocková kapela. Deje sa tam niečo zaujímavejšie

15.05.2024 17:45 Britská skupina Coldplay je vo svete hudby fenoménom. Prečo je to tak, sa pokúsi odhaliť nový osemdielny seriál BBC Radio 1 s názvom Music Uncovered: The Genius Of Coldplay. Moderátor Greg James si pozval ľudí, ktorí majú ku kapele blízko, či už manažéra Phila Harveyho alebo hudobníkov, ktorí so skupinou spolupracovali. Hosťom prvej časti bol Bono Vox.

CAR AT Festival: Extravagancia motorov a hudby oživí Letisko Trenčín

15.05.2024 17:45 Po prestávke sa najväčší motoristický festival na Slovensku vracia na scénu, a to s výbušnou energiou a novými zážitkami, ktoré prekonajú všetky očakávania. Od 14. do 16. júna sa Letisko Trenčín stane epicentrom zvuku motorov, vizuálnych potešení a hudobných hitov.

Hviezdy plochej dráhy mieria do Žarnovice

14.05.2024 21:30 Doslova fanúšikovský boom zažíva jediná plochá dráha na Slovensku v Žarnovici aj vďaka úspechom Martina Vaculíka. Vďaka tomu a taktiež snahe a organizátorským úspechom Speedway Clubu Žarnovica, Svetová motocyklová federácia pridelila do tohto malého mestečka na Pohroní opäť svetové podujatie. 25. mája sa tu zídu pretekári z 15 krajín, aby si zmerali sily a vybojovali postup do budúcoročného seriálu Speedway Grand Prix.

Kto je Kendrick Lamar? Najlepší lyrik svetového rapu šiel do vojny proti Drakeovi

14.05.2024 12:16 #Svojimi fakticky jedinečnými textami a výnimočným citom pre rap sa Kendrick Lamar stal jedným z najvýznamnejších a najvplyvnejších raperov dnešnej doby. Jeho hudba zobrazuje skutočné príbehy a hlboké myšlienky, ktoré sa často týkajú tém rasizmu, násilia, lásky, ale aj osobného rastu, čo ho robí jedným z najprogresívnejších umelcov súčasnej hudobnej scény.

Jean-Michel Jarre priniesol majestátnu audiovizuálnu šou, akú Slovensko ešte nezažilo. Pozrite si fotoreport

13.05.2024 15:15 V nedeľu večer sa v areáli Incheby v Bratislave konalo predstavenie, aké sme u nás ešte nezažili a ktorá sa už nikdy nebude opakovať. Obrie pódium v Inchebe, stovky dronov, laserová šou, ohňostroje a svetlá a projekcie na Moste SNP a budove Aupark Tower boli pôsobivou vizuálnou kulisou pre vystúpenie legendy elektronickej hudby Jeana-Michela Jarrea, ktorý sa predstavil so skvelými hudobníkmi na čele so špeciálnym hosťom, gitaristom skupiny Queen Brianom Mayom. Pozrite si fotografie Martiny Mlčúchovej.

Rapíky starej matere po 35. krát: Rytmus dorazil na monster trucku

13.05.2024 15:15 #Ani sme sa nenazdali a Rytmus si pre nás stihol pripraviť ďalší diel svojej obľúbenej videosérie Rapíky starej matere. Čo sme od neho dostali tentokrát už v 35. časti?

Nová slovenská komédia Kavej rozbije stereotypy

13.05.2024 15:15 Už toto leto sa do kín dostane nová, pôvodná, slovenská, láskavá komédia Kavej, z pera scenáristky Michaely Zakuťanskej v réžii Lukáša Zednikoviča. Zábavné a často bizarné situácie, do ktorých sa dostanú dve kamarátky z východného Slovenska, neponúkajú len prvoplánovú zábavu, ale poukazujú aj na nezmyselnosť predsudkov, skutočnú hodnotu priateľstva a rozbíjajú stereotypy.

Eurovízia našla Nema: Najnudnejší ročník 21. storočia nebolo ťažké vyhrať

13.05.2024 15:15 Pozorný divák Veľkej ceny Eurovízie si určite všíma jednotlivé vzorce. Jedným z nich je už pár posledných rokov aj ten, že v danom ročníku väčšina umelcov kopíruje víťaza toho predošlého. A keďže iba Loreen sa vie zmyselne povaľovať, a pritom vytvoriť hudobnú výpravu, celá Eurovízia bola tento rok ospalá aj nudná.

THROWBACK Keď nám Separ a Pouličný Autor Tónov spoločne nastavili zrkadlo

12.05.2024 20:30 #Aj v novom pracovnom týždni sme späť s našou rubrikou Throwback, v ktorej si pripomíname zaujímavé tracky z českého či slovenského rapu. Je niekoľko možností, ako sa skladba môže dostať do konkrétnej časti.

Jean-Michel Jarre a Brian May vystúpia už v nedeľu v Bratislave. V meste budú aj dopravné obmedzenia

12.05.2024 20:30 Už túto nedeľu sa v areáli výstaviska Incheba uskutoční veľký bezplatný open air koncert najslávnejšieho francúzskeho priekopníka elektronickej hudby. Jean-Michel Jarre sa výnimočne predstaví spolu s Brianom Mayom, gitaristom skupiny Queen. Ten je zároveň spoluzakladateľom vedecko-hudobného festivalu Starmus, ktorý v Bratislave začne práve týmto veľkolepým otváracím koncertom.

Mimo radar: Nielen Beyoncé robí country. Dasha ním roztancovala TikTok

12.05.2024 00:45 Mladá speváčka, ktorej meno donedávna poznal iba málokto, ovládla britský singlový rebríček tri týždne po sebe a zdá sa, že ešte nekončí. Aktuálne je druhou najsledovanejšou country speváčkou na svete. Prvenstvo patrí popovej dive Beyoncé vďaka albumu Cowboy Carter.

Svet opustil obľúbený britský herec: Bol známy z Pána prsteňov aj Titanicu

11.05.2024 14:45 Svet cez víkend obletela smutná správa, že nás navždy opustil obľúbený britský herec Bernard Hill. na druhý svet odišiel vo veku 79 rokov. 

Koncertnou udalosťou jesene bude návrat Michala Penka!

10.05.2024 19:00 Pre fanúšikov Michala Penka, hviezdy prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, sa informácia o jeho návrate okamžite stala virálnou. Tento historicky prvý spevák skupiny Lucie a zakladateľ hardrockovej kapely SING SING sa rozhodol opätovne naskočiť do šoubiznisového vlaku.

Následujúci mesiac