Rozšírené hľadanie
Streda 29. Máj 2024 |
meniny má Vilma
Takmer osemdesiatnik Eric Clapton na aktuálnom turné predvádza, že je stále svetová špička

28.05.2024 15:45 Eric Clapton je bezpochyby jedným z najvýraznejších a celosvetovo uznávaných gitaristov súčasnosti. Člen legendárnych zoskupení The Yarbirds a Cream získal počas svojej hudobnej kariéry osemnásť cien Grammy. V rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias časopisu Rolling Stone bol zaradený na druhé miesto, za Jimmiho Hendrixa. Zároveň sa s počtom 280 miliónov predaných nosičov stal jedným z najúspešnejších hudobníkov.

THROWBACK Keď Gogo rapoval Egov text o nezdravom sebavedomí z alkoholu

28.05.2024 15:45 Istý čas sme mali možnosť vídať po Gogovom boku aj Ega, s ktorým mali viacero projektov.

Nina Kohout prekvapila singlom, v ktorom znie úplne inak ako doteraz. Pozrite si videoklip Flavoured Eaten

27.05.2024 19:00 Novinka Niny Kohout má necelé tri a pol minúty, no ukázala v nich toľko nových polôh svojej tvorby, že ju môžeme smelo označiť za doposiaľ najodvážnejšiu skladbu jej krátkej, no už teraz mimoriadne sľubnej kariéry. Singel Flavoured Eaten sprevádza temne ladený videoklip, ktorý podčiarkuje fakt, že Nina už nie je dievčaťom, ktoré sa na hudobnej scéne pohybovalo od svojich dvanástich rokov a hľadalo svoje miesto, ale sebavedomou ženou s vlastnou umeleckou víziou.

Rap battles a freestyle kultúra: Aký je rapový svet nefalšovanej improvizácie?

27.05.2024 19:00 Rapové battles a freestyle súťaže sú základnými kameňmi hip-hopovej kultúry, ktoré pretrvali celé desaťročia.

Pôsobivý debut Karin Ann: Nazrite cez teleskop do vnútorného sveta Slovenky, ktorá si podmanila zahraničné médiá

26.05.2024 23:45 Keď sme v roku 2020 uverejnili článok o debutovom singli novej speváčky, všimli sme si, že má čím zaujať. Ale to, akou rýchlosťou bude jej kariéra napredovať, nevedel predpovedať nikto. Ten prvý článok niesol titulok "Slovenská Billie Eilish? Na domácu scénu vstupuje 17-ročný objav Karin Ann". S odstupom štyroch rokov už 21-ročná hudobníčka nepotrebuje barličky v podobe prirovnaní k populárnejším interpretom. Dnes už stačí povedať Karin Ann.

Gleb už o pár dní vydá svoj nový album: Aký bude jeho oficiálny tracklist?

26.05.2024 13:45 Keď sa na novej muzike spojí Gleb a producent Komander Ground, je to záruka obrovských vecí.

Švihák Rod Stewart: "milostný list pre Bratislavu" zostavil z najväčších hitov aj sentimentálnych balád

25.05.2024 17:15 V duchu jednej z najznámejších skladieb svojho repertoáru Sailing priplával v stredu večer do zaplnenej Tipos arény oceňovaný britský spevák Rod Stewart. Legenda populárnej hudby predstavila prierez najväčšími hitmi svojej dlhoročnej kariéry.

Nik Tendo a Ben Cristovao vydali spoločné EP: Aký dobrý je tento projekt?

25.05.2024 17:15 Spoločné albumy od zvučných mien našej hudobnej scény vždy potešia všetkých poslucháčov.

Skupina IMT Smile oznamuje vydanie albumu Banská Štiavnica Live

24.05.2024 21:15 Za posledných päť rokov hrala skupina IMT Smile v Banskej Štiavnici až 17 koncertov, na ktoré prišlo spolu 15-tisíc ľudí. Na tento rok si tam kapela naplánovala ďalších päť koncertov a všetky sú už vypredané. Ten prvý odohrá už v sobotu 25. mája.

Jej štyri skladby prekonali hranicu 1 miliardy vypočutí: Takto to Cardi B oslávila!

24.05.2024 21:15 #Svetoznáma streamovacia služba Spotify má okrem kvanta iného obsahu na sociálnych sieťach aj svoju vlastnú minireláciu, v ktorej sa objavujú interpreti, ktorých skladby prekonali magickú hranicu jednej miliardy prehratí. Najnovšie sa čosi také podarilo aj raperke Cardi B, poď si to pozrieť!

Svetový tech-trance DJ už túto sobotu v Bratislave!

24.05.2024 00:45 Už najbližšiu sobotu, 25. mája, vám Ear-Gasmic prinesie vynikajúceho tech-trance majstra DJa Marka Sherry, ktorý sa vráti na Slovensko po dlhých 10 rokoch a to priamo do moderného Aldea klubu v Bratislave.

Na Goralské folklórne slávnosti zavíta IMT Smile, Lúčnica, Štefan Štec, či Miro Jaroš

24.05.2024 00:45 Tradície Goralov priamo v malebnej obci Ždiar ponúknu nápaditý program plný známych tvárí, ale aj tradičných domácich goralských umelcov.

Kevin Cole z KEXP: Žijeme v dobe, kedy je viac vynikajúcej hudby než kedykoľvek predtým

24.05.2024 00:45 Konferencia hudobných profesionálov je každoročnou neoddeliteľnou súčasťou festivalu SHARPE. Hlavnou postavou tohtoročných diskusií bol Američan Kevin Cole, dídžej, moderátor, publicista a šéfdramaturg rádia KEXP, ktoré je v Európe známe predovšetkým brilantnými živými vystúpeniami známych aj začínajúcich umelcov.

RECENZIA Náš svet má nového kráľa: Prečo je nová Planéta opíc epická?

23.05.2024 14:45 #Filmová séria Planéta opíc je populárna sci-fi franšíza, ktorá sa zameriava na vzťah medzi ľuďmi a inteligentnými opicami. Tie začínajú vykazovať pokročilé znaky rozumu a takisto aj vlastnej kultúry. Ako dopadla najnovšia snímka?

June Film Fest: Už čoskoro bude žiť Trnava nielen filmom!

22.05.2024 19:31 Prečo navštíviť siedme najväčšie mesto Slovenska? Kvôli filmu, hudbe, ale aj divadlu, ranným a nočným večierkom, známym umeleckým osobnostiam, špeciálnym hosťom či pestrému sprievodnému programu. O pozornosť sa hlási nové a originálne podujatie s medzinárodným rozmerom. Ak ešte nemáte pripravený program na prvý júnový týždeň, konkrétne 5. až 9. júna, tak si vyhraďte čas na June Film Fest , ktorý mieri do ulíc Trnavy.

Následujúci mesiac