Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár
Nový Peugeot e-5008 v prvom oficiálnou videu, Francúzi nám ale zatiaľ ukázali iba interiér

29.02.2024 21:30 O novinke z francúzských dielní sme vás už informovali. Nový Peugeot e-5008 je podľa označenia evidentne elektrický, ale na úplne novej modulárnej platforme STLA Medium by sme mali takmer s istotou spoznať aj hybridné, teda benzín-elektrické verzie, podobne ako v prípade menšieho modelu 3008. Francúzi nám chystaný väčší crossover aktuálne predviedli v krátkom videu, ale zatiaľ nás nechali nahliadnuť len do interiéru. Vďaka tomu vieme, že 5008 dostane tri rady sedadiel a bude preto dostupný aj v sedemmiestnom prevedení.

Výnimka ruší poplatok za slovenské diaľnice. Nárok má veľa ľudí, zisťuje čoraz viac Slovákov

29.02.2024 21:30 Veľa motoristov netušilo, kto presne môže požiadať o výnimku, ktorá ruší poplatok za slovenské diaľnice. Vybraných motoristov tak oslobodzuje od kupovania diaľničnej známky. Národná diaľničná spoločnosť informovala, že zaznamenala výrazný nárast záujmu o takúto možnosť, vďaka ktorej sa dajú ušetriť desiatky eur ročne. Spolu s tým diaľničiari informovali o štatistikách predaja diaľničných známok za rok 2023 vrátane rebríčka tých najobľúbenejších.

Pastva pre uši. Nové Maserati GranCabrio dostalo trojlitrový šesťvalec s výkonom 550 koní

29.02.2024 21:30 Po kupé GranTurismo sa zákazníci dočkali aj otvorenej verzie Maserati GranCabrio, ktorá preberá techniku základného modelu a pevnú plechovú strechu mení za plátennú. Do vyhradeného priestoru medzi interiérom a batožinovým priestorom ju zložíte v priebehu 14 sekúnd, za rovnaký čas ju tiež natiahnete a operovať s ňou môžete do rýchlosti 50 kilometrov za hodinu. O príjemnú jazdu s nebom nad hlavou sa postará aj štandardne dodávaný systém ohrevu vzduchu, ktorý prúdi na krky cestujúcich na predných sedadlách.

Slovenská Škoda má dôležitú novinku. Nikdy predtým to nedosiahla, čo sa stane po prvenstve?

29.02.2024 21:30 Zastúpenie značky Škoda Auto zvíťazilo v globálnom hodnotení importérov automobilky za minulý rok. Slovenská Škoda má dôležitú novinku, pričom spoločnosť Škoda Auto Slovensko k tomu pridala aj 2. miesto v kategórii aftersales  a 3. miesto v kategórii kladúcej dôraz na prácu so značkou a inováciami. Importérovi sa tak podarilo vylepšiť vlaňajšie druhé miesto v celosvetovom finále.  

Elektrický nástupca Bugatti Chiron? Hybrid! Novinka mení W16 za V16, jej zvuk naháňa husiu kožu

29.02.2024 21:30 Chystaný nástupca Bugatti Chiron bude odhalený už v júni. Kým sa tak stane, výrobca sa rozhodol navnadiť nás jeho kompletne novým motorom a musíme uznať, že sa mu to celkom podarilo. Novinka dáva zbohom šestnásťvalcovému motoru s konfiguráciou do W, smútiť ale nemusíte. Konštruktéri totiž navrhli a postavili veľmi adekvátnu náhradu v podobe agregátu V16! Jeho objem či výkony Bugatti zatiaľ neprezradilo, ale dalo nám možnosť započúvať sa do jeho zvuku. Absolútne fantastického zvuku...

Veľké vodičákové zmeny: Rozhodli o nových zákazoch a sprísnených kontrolách starších vodičov

29.02.2024 21:30 Je zdá sa rozhodnuté. Veľké vodičákové zmeny neprešli v drastickej podobe, v akej si to priali vybraní európski politici, často zo strán primárne zameraných na silnú eko agendu. Európsky parlament odmietol kontroverznú reformu vodičských preukazov v podobe, v akej bola navrhnutá pôvodne. EÚ sa namiesto toho dohodla na nových pravidlách pre vodičské preukazy v kompromisnom znení.

Nová zľava na diaľničnú známku pre vybraných vodičov a mimoriadny bonus na auto, chystá vláda

29.02.2024 21:30 Politické špičky sa nateraz hlásia k podpore elektromobility na Slovensku. Nová zľava na diaľničnú známku či prípadné dotácie na kúpu elektrického auta by sa mohli stať realitou už čoskoro. Vyplýva to z materiálu, ktorý dnes prerokovala vláda. V súvislosti s prechodom na elektromobilitu padli aj viaceré úlohy pre ministrov. Uznesenie sa zameralo mimo iného na vybrané problémy rozvoja elektromobility na Slovensku. Dobehneme ostatné krajiny EÚ?

Prvé Hyundai EV so športovou výbavou N Line+ je Kona

29.02.2024 11:30 Hyundai EV so športovou výbavou? Áno. Napriek tomu, že práve prebiehajú dynamické prezentácie vrcholného modelu Hyundai Ioniq 5 N, typickú športovú výbavu N Line doposiaľ žiaden Hyundai EV nemal k dispozícii. Prvá bude to Kona Electric, ktorá je zároveň najpredávanejším elektrickým modelom značky. V tejto najvyššej výbave sa môžete pripraviť na prvky, ktoré patria do motoristického športu. 

SsangYong pod novým názvom KGM odhalil ďalší model, vyzerá to na Torres Coupe

29.02.2024 11:30 Kórejské KG Mobility – u nás stále známe pod značkou SsangYong – ukázalo nové SUV, ktoré by mohlo byť očakávaným modelom známym ako Torres Coupe. Firma ho predstavila „len tak, mimochodom“ v novej reklame, takže jeho technické detaily v tejto chvíli nepoznáme a samozrejme nemáme ani istotu, či nedostane vo finále úplne iné meno. Automobilka ho však pri netradičnej premiére zaparkovala vedľa štandardného Torresu, elektrickej verzie Torres EVX a odvodeného batériového konceptu pickupu O100 zo začiatku tohto roka.

Mobilná aplikácia Orlen má aj vernostný program

29.02.2024 01:45 Mobilná aplikácia Orlen zákazníkom ponúka výhody ako vernostný program a navigáciu do vybranej čerpacej stanice. Zákazníci môžu v ORLEN aplikácii získavať body za platby pri nákupe pohonných látok, tovaru a služieb na plnohodnotných i samoobslužných čerpacích staniciach, a to v hotovosti či bezhotovostne po predložení QR kódu obsluhe. Následne si nazbierané body môžu zákazníci vymeniť za vernostné odmeny priamo na čerpacej stanici alebo u partnerov siete ORLEN.

Apple vzdal vývoj elektromobilu! Po dekáde projekt ruší a prepúšťa, Elon Musk to už oslávil

29.02.2024 01:45 Zdá sa, že vývoj elektromobilu nakoniec nie je taká triviálna vec, ako na prvý pohľad možno vyzerá. Aktuálne si totiž na ňom vylámal zuby technologický gigant Apple, ktorý svojim zamestnancom oznámil, že po desaťročnom úsilí zastavuje projekt batériového stroja interne nazvaného Titan. Primárny problém je zrejme v tom, že jedna z najznámejších firiem na svete chcela na trh dostať plne autonómne vozidlo, lenže jeho cena by bola príliš vysoká na to, aby ho Apple mohol predávať s dostatočne vysokými maržami.

Putin daroval diktátorovi Kim Čong-unovi luxusnú limuzínu, vyvolal incident s globálnym presahom

29.02.2024 01:45 Rusko odovzdalo severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi luxusnú limuzínu. Diktátor je považovaný za milovníka drahých áut. Najnovší prírastok do jeho zbierky pochádza priamo od ruského prezidenta Vladimira Putina a vyvolal medzinárodnú kritiku. Južná Kórea dar považuje za porušenie sankcií OSN. Tento krok prichádza v čase, keď severokórejský diktátor a ruský prezident rozširujú vzájomnú spoluprácu.

Nová Honda CR-V e:FCEV oficiálne. Prvý plug-in hybrid jazdí na vodík, ale nabijete ho i zo siete!

29.02.2024 01:45 Prvýkrát sme vás o vývoji novej Hondy CR-V e:FCEV informovali už koncom roka 2022. Japonci vtedy vyjadrili presvedčenie, že trh je pripravený na nový doteraz nepoznaný typ pohonu, pre ktorý vlastne zatiaľ ani nemáme presné označenie. Je to plug-in hybridný elektromobil s palivovým článkom? Alebo jednoduchšie vodíkový plug-in hybrid? Ono sa to asi časom nejako utrasie, faktom ale je, že Honda pripravila pre výstavu H2 FC EXPO Tokio sériovú verziu auta, ktoré sa už v lete začne predávať v Japonsku a Spojených štátoch.

Vodičský preukaz bez skúšok a vybavený rýchlo cez internet? Pozor, šíri sa podvod

29.02.2024 01:45 Na internete sa oplatí zachovať ostražitosť. Vodičský preukaz bez skúšok a vybavený rýchlo cez internet, lákal záujemcov podozrivý inzerát. Išlo samozrejme o čistý podvod, na ktorý najnovšie upozornila slovenská polícia na svojom oficiálnom Facebooku. Nešťastníci, ktorí sa rozhodnú za takúto pseudoslužbu naozaj zaplatiť, nedostanú žiadny skutočný doklad a len prídu zbytočne o peniaze.

Šrotovné pre obyvateľov veľkomesta: Dotácia 2340 eur na nové auto, staré skončí neďaleko SR

28.02.2024 16:00 V Londýna prevádzkuje samospráva zaujímavú dotačnú schému: Šrotovné pre obyvateľov veľkomesta vo výške zhruba 2340 eur môžete dostať za to, ak sa rozhodnete vymeniť svoje staré auto nespĺňajúce podmienky na vstup do zóny ultranízkych emisií, nazývanej aj skratkou ULEZ. Niektoré vozidlá odovzdané na zošrotovanie v rámci londýnskeho programu šrotovného budú pritom čoskoro poslané na Ukrajinu, oznámil starosta Londýna Sadiq Khan.