Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
Prečo vybrať akumulátorové náradie do garáže?

31.03.2024 15:15 Možno sa spýtate, či má vôbec zmysel akumulátorové náradie do garáže, ak máte všade v dosahu elektrickú zásuvku a nemusíte tak myslieť na nabíjanie batérie či sa strachovať o jej životnosť. Odporcov samozrejme nepresvedčím, avšak opodstatnené výhody elektrické náradie bez kábla má. A to nielen v garáži , ale prakticky v celej domácnosti.

Nová Dacia Duster má slovenské ceny. Takto skromne vyzerá základ za necelých 17 500 eur

31.03.2024 15:15 Očakávaná Dacia Duster má slovenské ceny a asi neprekvapí, ak napíšeme, že v porovnaní s predchodcom sa môžete opäť pripraviť na zdražovanie. K tomu by sme však zároveň mali dodať, že nárast na druhej strane nie je taký strašný. Kým v poslednej verzii konfigurátora zoženiete výbehový model 1.0 TCe s výkonom 91 koní a výbavou Expression za 15 790 eur, novinka 1.0 Eco-G Essential na benzín i LPG stojí o 1700 eur viac, teda 17 490 eur. Dôvody vás asi neprekvapia.

Pozor, zvýšia pokuty za nesplnenie dôležitej povinnosti motoristov, zaplatíte minimálne 50 eur

31.03.2024 15:15 Máte auto a nemáte platné povinné zmluvné poistenie? Štát zvýši pokuty za nesplnenie dôležitej povinnosti motoristov spolu s tým, ako prináša taktiež viacero dôležitých noviniek vylepšujúcich povinné poistky pre autá a poskytujúcich lepšiu ochranu konečným spotrebiteľom. Trojnásobne sa však zvýši minimálna pokuta za chýbajúce PZP a citeľne vyššia bude aj maximálna sankcia.

Základné rozdiely medzi cestnými pneumatikami

31.03.2024 15:15 Výber správnych pneumatík pre vozidlo je rozhodujúci nielen pre bezpečnosť a výkon, ale aj pre zníženie spotreby a dopad na životné prostredie. Obecne sa dá povedať, že pre osobné autá kategórie M1 sú v produkcii tri základné druhy pneumatík - celoročné/univerzálne, letné a zimné. Tiež sa delia na ekologické, konvenčné a športové pneumatiky. Samozrejme, z hľadiska vhodnosti použitia majú veľa prienikov, ale aj veľmi veľa odlišností a špecifík. Každý druh vyhovuje iviac ným jazdným potrebám a preferenciám. Pozrime sa na rozdiely medzi cestnými pneumatikami pre pochopenie výhod a nevýhod a tiež možnej úspory...

Genesis Magma je nová športová divízia značky. Druhou novinkou je veľké elektrické SUV Neolun

31.03.2024 05:16 Genesis Magma, respektíve len samotné meno Magma, je nová podznačka automobilky, ktorá sa bude zameriavať na športové úpravy a tiež zvyšovanie výkonov. Čo si pod tým máme predstaviť, Kórejci prezentujú novým konceptom postaveným na základe elektrického crossovera GV60. Druhou veľkou novinkou predstavenou v rámci newyorského autosalónu je SUV Neolun, tiež koncept, ktorý je po technickej stránke blízky príbuzný Kii EV9 a do sériovej výroby by sa mohol dostať ako Genesis GV90.

Mohla by to byť nová generácia modelu Kia Ceed? Kórejci sú zatiaľ tajomní ako hrad v Karpatoch

31.03.2024 05:16 Aktuálna Kia Ceed bola predstavená začiatkom roka 2018, takže podľa obvyklého životného cyklu by jej nástupca nemusel byť ďaleko. Háčik je v tom, že médiá zatiaľ nezaznamenali žiadne maskované testovacie prototypy, ktoré by mohli ukrývať novú generáciu. Teraz sa však také auto prekvapivo objavilo a rovno v sériovej podobe , jeho premiéra je však trochu zvláštna a takmer nikto si ju spočiatku nevšimol. Ešte viac otázok ale vyvoláva pôvod nového hatchbacku, respektíve jeho technické základy. Kórejci sú však zatiaľ ticho...

Nitriansky AirCar odlieta na východ. Technológiu slovenského lietajúceho auta kúpila Čína

31.03.2024 05:16 Technológia lietajúceho automobilu vyvinutá a postavená firmou KleinVision, nakoniec ide do Číny. Nitriansky AirCar naposledy zabodoval vlani, keď sa na chvíľu objavil v slovenskom špeciále The Grand Tour tria Clarkson, Hammond a May. A médiami preletel tiež pred dvoma rokmi, keď získal od Divízie civilného letectva Dopravného úradu certifikát o letovej spôsobilosti. Teraz je jasné, že vozidlo zrejme neskončí len ako kuriozita v múzeu. Práva na sériovú výrobu totiž zakúpil čínsky Jianxin Group, uvádza britské BBC i KleinVision.

Nová bezpečnostná výbava pre auto! Zavedie ju Brusel celoplošne? Názory sú jasné

30.03.2024 17:30 Testovacia fáza bola úspešná. Nová bezpečnostná výbava pre auto v podobe montáže predného brzdového svetla si získala priazeň účastníkov cestnej premávky – vodičov aj chodcov. Štúdia prebehla na zhruba troch tisíckach vozidiel v časovom období od jesene 2022 do októbra 2023. Jej výsledky hovoria jasnou rečou v prospech všeobecného zavedenia predného brzdového svetla.

Zdražel benzín na čerpačkách v dvoch obľúbených krajinách Slovákov, ceny stále regulujú

30.03.2024 17:30 Najnovšie regulované ceny pohonných hmôt v Slovinsku a Chorvátsku ukazujú rovnaký trend. Zdražel benzín na čerpačkách v oboch spomenutých krajinách. Konkrétne v Slovinsku sú regulované ceny pohonných látok na čerpacích staniciach mimo diaľnic. V Chorvátsku ide naopak o všetky benzínky, kde nájdu motoristi centrálne určené cenovky.    

Označovanie motorov Audi dvojčíslom skončí. Vrátia sa Nemci ku zrozumiteľným údajom?

30.03.2024 17:30 Pamätáte si ešte, ako sa niekto v Ingolstadte rozhodol, že by sa jednotlivé pohonné jednotky mali ukryť za nič nehovoriace dvojčíslo? Označovanie motorov Audi sa týmto stalo kompletne neprehľadné. Zdá sa ale, že Nemci konečne pochopili, že tadeto cesta nevedie. Preto opäť zmenia nomenklatúru, akurát ale nie je zatiaľ jasné, či autá svojim označením zase odkážu na zdvihový objem motora , alebo dostanú úplne iné pomenovanie.

Na trh prichádza vynovený Hyundai Tucson s prepracovaným interiérom a novými technológiami

30.03.2024 17:30 Hyundai predstavuje ďalší model, ktorý prešiel významnými zmenami - ide o vynovený Hyundai Tucson. Tucson je súčasťou nášho trhu už dve desaťročia a získal si obľubu u širokej verejnosti. V skutočnosti je najpredávanejším SUV tejto značky v Európe. Exteriér vozidla je decentne osviežený a najväčšie zmeny sú viditeľné v interiéri, v ktorom sa objavila nová palubná doska. Prepracovaný model prináša množstvo nových technologických prvkov, aby zvýšil svoju konkurencieschopnosť a šance na trhu

Nová diaľničná známka za 13 eur! Bude platiť 1 deň, zavedú ju od pondelka u južných susedov

30.03.2024 06:45 Zavádzajú novinku: Nová diaľničná známka v Maďarsku bude stáť v prepočte 13 eur a bude platiť 1 deň. Prichádza v súvislosti s novým nariadením z Bruselu, ktoré určuje, že členské štáty majú zaviesť pre motoristov možnosť využívať jednodňovú známku pre prejazd spolatnených úsekov diaľnic a rýchlostných ciest. Na oficiálnom maďarskom webe ematrica.nemzetiutdij.hu zatiaľ novú známku nenájdete. Pribudne tam však už čoskoro.

Mesto trestá za porušenie rýchlosti o 1 km/h, vytvorilo to veľký problém u susedov

29.03.2024 20:00 Kde je hranica, od ktorej má vodič dostať sankciu? České mesto Kolín trestá za porušenie rýchlosti už od hranice 1 kilometer za hodinu po zohľadnení tolerancie. Paradoxom však je, že samospráva si tým sama narobila problémy s prehnanou administratívou. Mesto je doslova zahltené byrokraciou. Otázny je aj skutočný prínos pre bezpečnosť cestnej premávky - je predsa len rozdiel, keď dostávajú pokuty skutoční cestní piráti v porovnaní s vodičmi, u ktorých dôjde k maličkému prekročeniu rýchlosti doslova len omylom.

Test jazdenky Toyota Yaris XP13

29.03.2024 20:00 Vyberáte auto pre priateľku, deti, do mesta  a na krátke vzdialenosti? Alebo len chcete niečo jednoduché a nenáročné na servis? Možno máte v hľadáčiku aj III. generáciu Yarisu. Aký je drobec dnes, keď najstaršie kúsky môžu mať 13 rokov? Test jazdenky Toyota Yaris XP13 má odpovede. Auto do testu požičala spoločnosť AAA Auto Slovensko.

Nové palivo s ekozložkou 100 percent? Nafta, ktorá neďaleko SR prináša významnú zmenu

29.03.2024 20:00 V Nemecku má byť v budúcnosti k dispozícii nafta ako palivo s ekozložkou 100 percent. Odklepli to nemeckí politici. Takzvaná ekologická zložka na báze použitých kuchynských olejov – napríklad z gasto priemyslu – sa už dnes používa ako prímes konvenčných palív v doprave. Novinka v rámci ponuky pohonných hmôt má byť založená čisto na odpadových materiáloch.