Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

5 faktov o oprave preliačin metódou PDR

Datum: 07.07.2023

Opravy preliačin na karosérii sa realizujú pomocou viacerých metód. Najviac šetrná je PDR metóda, ktorú uprednostňujú nielen majitelia vozidiel, ale tiež poisťovne.

5 faktov o oprave preliačin metódou PDR

Dôvody, prečo preferovať PDR opravu sú viaceré. Priblížme si 5 zásadných faktov o tomto spôsobe opravy a o tom, ako prebieha.

1. PDR metóda ako oprava preferovaná poisťovňami

Ak vám vandalizmus alebo krupobitie zničilo karosériu vozidla, ihneď informujte poisťovňu. V prípade, že ste poistení proti živelným pohromám a zničeniu auta vandalmi, poisťovňa vám škody preplatí do výšky spoluúčasti. Pri oprave preliačin uprednostňuje PDR opravu. Certifikované servise, kde opravy realizujú, majú zmluvy priamo s poisťovňami. Poškodený nemusí nič vybavovať, o všetky formality ohľadom poistenia sa postará servis.

2. PDR metóda ako rýchly spôsob opravy preliačin

Pre väčšinu ľudí je auto jediným spôsobom, ako sa dostať do práce alebo zaviesť deti do školy. Odstavenie vozidla na niekoľko dní či dokonca týždňov je pre nich nepredstaviteľné. Na PDR metóde opravy preliačin je skvelé to, že auto dostanete späť v priebehu 1 až 3 dní. Niektoré preliačiny je možné opraviť dokonca na počkanie.

3. PDR metóda ako zázračná oprava bez následkov

Pri oprave preliačiny inými metódami vznikajú na karosérii stopy, ktoré znižujú hodnotu vozidla. O preliačené automobily nie je záujem alebo pri predaji stratíte veľa peňazí. PDR metóda opraví preliačinu do pôvodného stavu bez viditeľných znakov a následkov. Ani moderné prístroje neodhalia, kde sa preliačina nachádzala.

4. PDR metóda ako ekonomické riešenie opravy preliačin

PDR metóda je nielen rýchla, ale tiež lacnejšia ako iné typy opráv. Počas opravy nie je nutný zásah auto klampiara. Opravy PDR vykonávajú špecializovaní servisní pracovníci. Musia ovládať techniku opravy a mať cit pre precíznu prácu.

5. PDR metóda ako ekologické riešenie opráv poškodení karosérie

Pri väčšine opráv vozidiel sa využívajú rôzne chemikálie, ktoré poškodzujú životné prostredie. PDR metóda je oprava bez chemického zásahu. Oprava prebieha za pomoci sady na opravu preliačin. Ide o nástroje vyrábané na zákazu. S pomocou nástrojov sa preliačiny vytláčajú alebo vyťahujú.

 

 

Čítané: 2413 x