Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Ako vybrať správny parfum? Toto sú naše odporúčania!

Datum: 22.07.2023

Vybratie toho správneho parfumu je častokrát pomerne náročné. Najmä z toho dôvodu, že v súčasnej dobe existuje spektrum parfumov rôzneho druhu.

Ako vybrať správny parfum

Ako si vybrať ten správny a na čo všetko by ste sa pri výbere mali zamerať? Na to sme sa pozreli bližšie práve v tomto článku a nasledujúcich riadkoch.

V prvom rade je dôležité, aby ste zistili, aký konkrétny druh vône preferujete. Vo všeobecnosti totiž existuje hneď niekoľko základných kategórií vôní. Medzi tie patria napríklad kvetinové, ovocné, drevité, citrusové alebo orientálne. Hlavne ženy obľubujú dámsky parfum v ovocnom podtóne. Ide totiž o veľmi príjemnú vôňu, ktorá je vhodná najmä na letné dni. Muži zase preferujú viac korenisté vône.

Otestujte parfumy na pokožke

Na každej pokožke sa parfum správa inak. Preto je dôležité, aby ste si ho otestovali na vlastnej pokožke. Samozrejme, žijeme v modernej dobe a častokrát nakupujeme online. To však nie je žiadny problém. Neváhajte si pozrieť k parfumu podrobný popis vône, aby ste si vedeli dokonale predstaviť ako daný pánsky parfum, prípadne dámsky, vonia.

Vyberte správnu koncentráciu

Okrem iného, parfumy sú dostupné v rôznych koncentráciách. Môže ísť o tie slabšie, cez stredné, až po veľmi silné. V tomto prípade sa neváhajte poradiť s odborníkmi, ktorí sa vo svete vôní vyznajú viac. Odporučia vám konkrétny parfum, ktorý vám bude po všetkých stránkach vyhovovať.

Zvážte konkrétnu príležitosť

Vôňu si môžete zakúpiť aj na základe danej príležitosti. Napríklad, niektoré parfumy sú vhodné len na špeciálne príležitosti, iné zase na každodenné nosenie. Parfumy sa odlišujú aj od konkrétnej sezóny. Niektoré sú totiž určené na teplé mesiace a ďalšie zase na chladné obdobia zimy, prípadne na jeseň. Pri výbere sa neváhajte zamerať aj na svoj vlastný štýl a osobnosť. Uľahčí vám to rozhodovanie.

Čítané: 2999 x