Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína

Založili ste spoločnosť? Takto zariadite svoju kanceláriu

Datum: 08.09.2023

So začiatkom podnikania sa spája veľa povinností a starostí. Najskôr sa musíte popasovať so samotným založením spoločnosti a následne zariadiť priestory na podnikanie.

Založili ste spoločnosť? Takto zariadite svoju kanceláriu

Ako majiteľ eseročky by ste mali mať kanceláriu, ktorá bude reprezentatívna a praktická. Na aké základné prvky treba myslieť pri zariaďovaní kancelárie?

Imidž sa dá budovať rozličnými spôsobmi

Zvýšiť imidž svojho podnikania môžete tak, že sa rozhodnete pre založenie s.r.o. a nie pre živnosť. Skvelé je, keď má eseročka minulosť, ktorú získate tak, že kúpite založenú ready made s.r.o.. Samozrejme, že samotné založenie s.r.o. je len začiatkom podnikania. Následne musíte zariadiť kanceláriu, kde môžete pokojne pracovať a prijímať obchodných partnerov. Vyberte vhodný priestor na zariadenie kancelárie, najlepšie v centre mesta, a pustite sa do zariaďovania.

Základné kúsky kancelárskeho nábytku

Ponuka kancelárskeho nábytku v obchodoch je široká. Základnými kúskami nábytku v každej kancelárii sú: pracovný stôl a stolička, stoličky pre návštevy, skrine na zakladače, servírovací stolík na prípravu občerstvenia pre obchodných partnerov a elektronické zariadenia.

Účelnosť na prvom mieste

Moderný nábytok vyzerá úchvatne, ale nemusí byť praktický. V kancelárii nebudete bývať, ale pracovať. Znamená to, že všetko by ste mali mať po ruke a pri administratívnej práci sa cítiť pohodlne vďaka ergonomicky tvarovanému sedeniu. Skrine na spisy vyberajte tak, aby boli prehľadné, dali sa do nich postaviť alebo zavesiť zakladače. Ak pracujete s chúlostivými informáciami, do skrine zabudujte aj trezor. Na stenách by ste nemali mať žiadne rušivé dekorácie, dajte prednosť kalendáru alebo tabuli. Absolútne neprípustné sú trčiace káble. Káble patria do lišty.

Nábytok tón v tóne

Ideálne je, keď nájdete predajcu alebo výrobcu, ktorý vám predá kancelársky nábytok z jednej série. Všetko bude spolu ladiť a vy sa nemusíte trápiť hľadaním konferenčného či servírovacieho stolčeka vo farbe skríň. Dbajte na to, aby aj doplnky a pomôcky na stole ladili s nábytkom. Ide napríklad o stojan na písacie potreby, podložku pod počítačovú myš alebo stojan na spisy.

Spoľahnite sa na elektroniku

V každej kancelárii nemôže chýbať notebook, tlačiareň s kopírkou a prípadne skartovacie zariadenie. Veľmi dôležité je osvetlenie, ktoré nebude pri sedení za stolom tvoriť tieň na pracovnej ploche. Tiene môže vytvárať tiež nevhodne postavený stôl chrbtom k oknu. Pri práci by ste mali vidieť na okná a aj na dvere. Doplnkové osvetlenie oceníte po zotmení, ide napríklad o bodové svetlá alebo stojacu lampu.

 

Čítané: 1708 x