Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Ohrozuje vás na cestách lesná zver? Vyberte si správne poistenie vozidla

Datum: 18.01.2022

Strety s lesnou zverou sú náhle a nepredvídateľné a do kolízie sa dostane aj najopatrnejší vodič. 

Ohrozuje vás na cestách lesná zver?

Kvalitné PZP vám pomôže znášať náklady na opravu takto poškodeného vozidla.

Na Slovensku nie je možné vytýčiť oblasť, kde dochádza k zrážke so zverou, pretože k takýmto kolíziám dochádza naprieč celou krajinou. Najmenej ohrození sú vodiči, ktorí sa pohybujú iba v rámci mesta. Šoférovaním popri poliach a lesných cestách sa vystavujete riziku zrážky so zverou.

Škodu na vozidle môžete pokryť z havarijného poistenia

Havarijné poistenie slúži na pokrytie škody, ktorá vznikla na vašom vozidle. Môžeme sem preto zaradiť aj škodu, ktorá vznikla po zrážke so zverou. Poisťovňa by vám v rámci asistenčných služieb mala poskytnúť aj odťah vozidla. 

Ako však postupovať, pokiaľ havarijné poistenie nemáte uzatvorené?

Uzatvorte si PZP s pripoistením

Pokiaľ máte staršie vozidlo, na ktoré sa neoplatí uzatvárať havarijné poistenie, k povinnému zmluvnému poisteniu môžete získať balíček pripoistenia stret so zverou. Odporúčame vám nesústrediť sa iba na cenu a nehľadať najlacnejšie PZP, ale pozrite sa aj na asistenčné služby a balík pripoistení, ktorý k poisteniu získate. Nezabúdajte na PZP je pre vás, ako držiteľa motorového vozidla, povinné.

Dajte si však pozor na limity poistného plnenia. Pri bezplatných pripoisteniach môžu byť nízke a nepokryjú celú náhradu škody.

Po zrážke so zverou privolajte políciu, ktorá škodu zdokumentuje. Bez potrebnej dokumentácie vám poisťovňa môže odmietnuť vyplatiť poistné plnenie.

 

 

 

Čítané: 2668 x