Rozšírené hľadanie
Utorok 7. Máj 2024 |
meniny má Monika

 Jednoduchý spôsob, ako sa poistiť priamo v mobile: Stačiť vám budú 3 minúty!

Datum: 28.04.2023

V dnešnej dobe, ktorej trend udáva rýchle životné tempo, je pohodlie a efektivita kľúčom k úspechu. Množstvo procesov sa stáva jednoduchšími a rýchlejšími vďaka digitálnym technológiám, a poistenie nie je výnimkou.

Poistite sa priamo v mobile za 3 minúty

Pomocou mobilných aplikácií a online platforiem je možné poistiť si svoje cennosti priamo v mobile. Stačiť vám budú 3 minúty a toto je návod, ako na to.

Moderné technológie nám poskytujú množstvo benefitov. Jedným z nich je aj poistenie online. To, čo nám kedysi zabralo celé hodiny dnes máme hotové za niekoľko minút. Neveríte? Tu je dôkaz.

Stiahnite si poistnú aplikáciu

Ak chcete svoje poistenie uzavrieť priamo v mobile, budete potrebovať poistnú aplikáciu príslušnej poisťovne. Väčšina poistných spoločností má už dnes svoje vlastné mobilné aplikácie, ktoré boli vyvinuté práve za účelom rýchleho a pohodlného poistenia. Stačí si teda vyhľadať a stiahnuť aplikáciu konkrétnej spoločnosti, prípadne takú, ktorá je určená pre konkrétny poistný produkt. Ak máte napr. záujem o poistenie auta či PZP online, musíte v rámci aplikácie zvoliť možnosť neživotného poistenia.

Zaregistrujte sa a vyplňte potrebné informácie

Hneď potom, ako si aplikáciu nainštalujete, musíte sa do nej zaregistrovať a vytvoriť si tak svoj vlastný používateľský účet. Všetky poistné spoločnosti vyžadujú od používateľov zväčša tie isté osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, adresa, dátum narodenia a podobne. Následne je po dokončení registrácie potrebné vyplniť informácie týkajúce sa konkrétneho poistenia. V prípade, že sa poistenie týka motorového vozidla, budete potrebovať jeho základné údaje z technického preukazu. Ak však ide o havarijné poistenie, dôležitá bude aj hodnota majetku, ktorá je potrebná na presné výpočty poistného a pre stanovenie samotných poistných podmienok.

Vyberte si poistenie a počkajte na ponuku

Po vyplnení všetkých potrebných informácií už budete môcť pristúpiť k samotnému výberu poistenia. V mobilnej aplikácii je možné zvoliť si konkrétny druh poistenia, o ktorý máte záujem, či upraviť jeho rozsah podmienky tak, aby ponuka, ktorú vám mobilná aplikácia ponúkne, dokonale zodpovedala vašim požiadavkám. Po finálnom výbere poistenia vám aplikácia vygeneruje konkrétnu ponuku s presnými detailmi poistenia vrátane ceny, začiatku poistenia a ďalších dôležitých podrobností.

Potvrďte poistenie a uhraďte prvé poistné

Ak ste spokojný s ponukou, ktorú vám aplikácia ponúkla, môžete ju priamo v mobilnej aplikácii aj potvrdiť. Urobiť tak môžete e-podpisom alebo iným potvrdzujúcim mechanizmom, ktorým potvrdíte váš súhlas s podmienkami poistenia. Po podpísaní potvrdenia je potrebné uhradiť prvé poistné, čo môžete opäť urobiť priamo v mobilnej aplikácii. Pomôže vám pritom mobilná karta, internetbanking, resp. iný spôsob platby navrhovaný samotnou aplikáciou.

Uložte si zmluvu aj doklad o platbe

Po úhrade poistného je dôležité starostlivo si uložiť zmluvu aj doklad o platbe. Oba dokumenty nájdete v elektronickej forme priamo v mobilnej aplikácii, odkiaľ si ich môžete stiahnuť, uložiť na svoje zariadenie alebo si ich poslať na e-mail. Pamätajte, že je dôležité mať tieto doklady kedykoľvek k dispozícii, aby ste sa nimi vedeli v prípade poistnej udalosti aj preukázať.

Mobilné poistenie je rýchly a pohodlný spôsob, ako efektívne chrániť svoj majetok. S mobilnými aplikáciami a modernými online platformami je možné získať poistnú ochranu rýchlo a jednoducho, a najmä bez zbytočného času stráveného vysedávaním v pobočkách poistných spoločností. Stačí si stiahnuť príslušnú aplikáciu, zaregistrovať sa, vyplniť potrebné informácie, vybrať si poistenie, ktoré vyhovuje vašim požiadavkám, a potvrdiť ho priamo v aplikácii. Potom si už len nezabudnite stiahnuť poistnú zmluvu a doklad o úhrade a uložiť si ich tak, aby ste sa nimi v prípade potreby vedeli bez problémov preukázať.

Čítané: 3055 x