Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Jednoduchý spôsob, ako začať podnikať – ready made s.r.o.

Datum: 09.02.2024

Ak chcete začať podnikať, ale nechcete sa zaoberať zložitým a zdĺhavým procesom založenia spoločnosti, máme pre vás riešenie.

Jednoduchý spôsob, ako začať podnikať – ready made s.r.o.

Ready made s.r.o. je spoločnosť, ktorá je už založená, zapísaná v obchodnom registri a pripravená na prevod na nového majiteľa.

Založenie s.r.o. nebolo nikdy jednoduchšie

Niektorí začínajúci podnikatelia potrebujú rozbehnúť biznis expresne rýchlo a nemôžu čakať na klasický proces založenia s.r.o.. Pre týchto ľudí sú k dispozícii firmy, ktoré majú v ponuke na predaj už založené spoločnosti. Ide o legálny obchod a prakticky ihneď po kúpe spoločnosti môžete začať podnikať. Stačí si vybrať z ponuky ready made spoločností, ktoré sa líšia podľa základného imania, oboru činnosti, sídla a ceny. Následne sa dohodnete s firmou na podmienkach prevodu a podpíšete potrebné zmluvy. Založenie s.r.o. už nemusí byť nočnou morou a procesom, ktorý zaberie takmer mesiac. Dobrou správou je, že cena založenej eseročky sa veľmi nelíši cene, ktorý by ste investovali pre založenie s.r.o. klasickým spôsobom.

Výhody kúpy existujúcej ready made s.r.o.

Ready made s.r.o. má mnoho výhod, ktoré ju robia atraktívnou v porovnaní s tradičným zakladaním eseročky. Medzi najväčšie plusy patria:

  • Rýchlosť - Založenie novej spoločnosti môže trvať niekoľko týždňov, kým sa vybavia všetky formality ako je výber obchodného mena, založenie bankového účtu, zaplatenie základného imania, podanie žiadosti o DIČ, registrácia v obchodnom registri a podobne. Ready made s.r.o. už uvedené náležitosti spĺňa, takže prevod môže trvať len pár dní alebo dokonca hodín.
  • Jednoduchosť - Nemusíte sa starať o žiadne administratívne povinnosti, ktoré sú spojené so založením spoločnosti. Všetko za vás urobí firma, ktorá eseročky predáva. Pripraví dokumenty na podpis, prípadne vám vopred vysvetlí všetky náležitosti spojené s prevodom eseročky na nového majiteľa. Nemusíte ani navštevovať notára, daňový úrad alebo kontaktovať obchodný register. Všetko sa dá vybaviť on-line, prípadne poštou.
  • Nízka cena - Ready made s.r.o. je oveľa lacnejšia ako by ste si mysleli. Navyše vám odpadávajú rôzne povinnosti. Cena ready made spoločnosti sa pohybuje od niekoľko stoviek do niekoľko tisíc eur, podľa toho, akú spoločnosť si vyberiete a či je daná spoločnosť platcom DPH. Niektoré firmy predávajúce eseročky ponúkajú tiež služby navyše, napríklad možnosť zriadenia virtuálneho sídla, poradenstvo vo veciach daní, právne poradenstvo a účtovníctvo.

Z uvedených informácií jasne vyplýva, že ready made s.r.o. je ideálna voľba pre tých, ktorí chcú začať podnikať rýchlo a jednoducho, bez zbytočných komplikácií a nákladov. Ak vás táto možnosť zaujala, neváhajte a vyberte si svoju ready made spoločnosť ešte dnes. Budete prekvapení, ako ľahko sa dá začať podnikať.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

Čítané: 821 x