Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia

Tradičné darčeky už nie sú v kurze. Darovať zážitok sa oplatí!

Datum: 11.10.2023

Nad materiálnymi darčekmi sa čoraz častejšie vznáša otázka či nie je lepším riešením ponúknuť svojim blízkym zážitkový darček. Zážitkové dary získavajú stále viac obľuby, a to z niekoľkých dobrých dôvodov.

Tradičné darčeky už nie sú v kurze

Prečo je lepšie darovať zážitky a aké sú možnosti v oblasti zážitkových darčekov?

Emócie a zážitky sú nezabudnuteľné

Materiálne darčeky môžu byť krásne i užitočné, ale emócie a benefity, ktoré človek získa zo zážitkového darčeka, sú nezameniteľné. Keďže si ľudia pamätajú najmä tie chvíle, ktoré ich emocionálne ovplyvnili, zážitkový darček sa natrvalo stane súčasťou spomienok. Okrem toho sú darčeky vo forme zážitkov lepším darom ako materiálny dar z týchto dôvodov:

  • Minimalizuje sa plytvanie a dopady na ekológiu

Materiálne darčeky často končia zabudnuté na policiach alebo nakoniec skončia na smetisku. Na druhej strane zážitkový darček nezaberá miesto a nekončí v odpade. Tým pádom sa minimalizuje aj plytvanie a zaťažovanie životného prostredia.

  • Vytvárajú sa nové skúsenosti

Zážitkový darček môže motivovať človeka vykročiť mimo svojej komfortnej zóny a objaviť nové veci. Napríklad paragliding môže niekoho povzbudiť k prekonaniu strachu z výšok a otvoriť mu cestu k novým dobrodružstvám.

  • Životný príbeh a spomienka

Každý zážitok má svoj príbeh a ľudia radi rozprávajú o svojich dobrodružstvách. Zážitkový darček nie je len jednorazovým zážitkom, ale aj príbehom, ktorý môže človek vyrozprávať počas stretnutí s priateľmi.

  • Prehlbovanie vzťahov

Spoločné zážitky prehlbujú vzťahy medzi ľuďmi. Ak dáte zážitkový darček niekomu, koho máte radi, máte možnosť stráviť spolu čas a vytvoriť spomienky. Tieto spomienky vás budú spájať ešte dlho po tom, ako sa zážitok skončí.

Zopár tipov na zážitkový darček

Nenapadá vás, aký darček kúpiť k blížiacemu sa sviatku blízkeho? Tieto zážitkové darčeky sú veľmi obľúbené:

Paragliding

Paragliding je dobrodružný zážitok, ktorý umožňuje vyskúšať si lietať nad oblakmi. S pomocou profesionálneho inštruktora môžete zažiť vzrušujúci pocit voľného letu a zároveň si vychutnať krásne scenérie z pohľadu vtáctva.

Let balónom

Let balónom je romantický a pokojný zážitok, ktorý ponúka úžasný výhľad na okolitú krajinu. Zažite so svojím partnerom alebo priateľmi tichý a relaxačný let vo výškach. Ide o dar vhodný k výročiu a môže byť aj nápadom pre zásnuby.

Kurz varenia

Pre tých, ktorí milujú dobré jedlo, bude kurz varenia skvelým zážitkom. Učenie sa nových kulinárskych zručností a skúšanie svetoznámych receptov je nielen zábavné, ale tiež poučné.

Vstupenky na koncert

Darček v podobe vstupenky na koncert obľúbenej hudobnej skupiny je jedinečným spôsobom, ako umožniť obdarovanému zažiť kultúru a umenie.

Adrenalínové športy

Pre dobrodruhov milujúcich adrenalínové pocity sú určené zážitkové dary ako let stíhačkou, zoskok padákom, let rogalom alebo jazdenie na závodných autách.

 

 

 

Čítané: 1879 x