Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce

Investičné zlato Argor-Heraeus má prestíž. Kde ho kúpiť?

Datum: 30.11.2023

Aj vám niekto odporučil investovanie do zlata, ale neviete, ako na to? Pokiaľ postávate pred zlatníctvom a premýšľate, že nakúpite zlaté šperky, na to ihneď zabudnite. Takto sa do zlata neinvestuje. Investičné zlato rozhodne nemá nič spoločného zlatými šperkami.

Investičné zlato Argor-Heraeus má prestíž. Kde ho kúpiť?

Ale nebojte sa. Nakúpiť ho je vlastne omnoho jednoduchšie. Ideálne je vsadiť na investičné zlato od osvedčenej značky, akou je Argor-Heraeus.

Zlato je naozaj výbornou investíciou. Nejde o žiadne rýchle zbohatnutie, ako sa vám môže stať pri investovaní do akcií. Ale ako na nich rýchlo zbohatnete, tak môžete aj rýchlo o všetko prísť. K zlatu sa postavte inak. Investícia doňho je skôr porovnateľná s tu do nehnuteľností. Ale má naviac mnoho výhod. Zatiaľ čo nehnuteľnosť starne a potrebuje údržbu, zlato nie. Nehnuteľnosť je tiež zviazaná s určitou lokalitou, cenu zlata nič také neovplyvňuje.

Ako investovať správne do zlata?

Už sme si povedali, že investičné zlato nie sú šperky. Nie je to ani surové zlato. Vhodné ale nie sú ani zberateľské či pamätné mince. Investičné zlato má len dve podoby: zlaté investičné mince a zlaté zliatky, nazývané aj zlaté tehly. Práve investičné zlaté zliatky sú najčastejšou formou investovania do zlata.

Nie je tehla ako tehla

Nebudeme teraz porovnávať zlatú a pálenú tehlu. Ale ani dve zlaté tehly nie sú rovnaké. Aj keď budú mat rovnakú hmotnosť a identickú rýdzosť zlata, niektoré sú kvalitnejšie a uznávanejšie. Medzi tie najšpičkovejšie patria zlaté zliatky švajčiarskej rafinérie Argor-Heraeus. Prečo sú lepšie ako iné?

Predovšetkým ide o prestížnu značku. Ale aj samotné zliatky majú nadštandardnú kvalituMajú laserom vypálený hologram na spodnej strane zliatku, ktorý je súčasne certifikátom pôvodu a rýdzosti. Nie je to bežné, naviac zlatá tehla vďaka tejto technológie hologramového značenia vypadá skutočne nádherne. Technika, ktorou sa hologram na zliatok aplikuje, sa nazýva Kinebar. Je to chránená obchodná známa Union Bank of Switzerland a používa sa taktiež na bankovkách a pasoch.

Zlatý zliatok, ktorý kedykoľvek a komukoľvek predáte

Investičné zlato má obecne veľmi likviditu a jednoducho ho predáte obchodníkom zo zlatom. Nie každý však vykupuje všetky značky zliatkov. Tie do Argor-Heraeus odkúpi každý. Majú certifikát priamo na sebe, nejde s ním manipulovať. Vďaka tomu zlato predáte rýchlejšie aj za lepšiu cenu. Toto kvalitné investičné zlato na Slovensku aj v Českej republike ponúka Zlatovna.

Čítané: 1339 x