Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce

Antimikrobiálne kovania kľučiek. Jedinečná ochrana pred vírusmi a baktériami

Datum: 17.03.2020

Život so sebou prináša mnoho nečakaných a niekedy aj veľmi nepríjemných situácií. Bezpochyby medzi ne patria ochorenia, ktoré spôsobujú baktérie a vírusy. Mali by ste sa pred nimi chrániť všetkými dostupnými prostriedkami. 

Zvýšená hygiena je na prvom mieste. Trvalou ochranou nielen domácností, ale aj firiem, verejných budov, škôl alebo obchodov sú antimikrobiálne kovania na kľučky a madlá.

Baktérie a vírusy striehnu na každom kroku

Dúfame, že je samozrejmosťou u každého z vás umývanie rúk po návšteve toalety. Správna technika umývania rúk je dôležitá. Preto by ste si ju mali dobre naštudovať na internete alebo sa poradiť s vašim lekárom. Pomocou sú antibakteriálne gély, ktoré sa v posledných dňoch nachádzajú skoro vo všetkých verejných budovách. Ďalšou možnosťou je čistenie povrchov antibakteriálnymi prípravkami. Na miestach s veľkým pohybom ľudí je však toto čistenie málo účinné. Corona vírus sa rýchlo šíri a z tohto dôvodu je potrebné hľadať i do budúcnosti systémové a dlhodobé riešenia. Veď niekedy môže každé úsilie zmariť obyčajná kľučka na dvere, ktorá nie je dobre vyčistená resp. sa na nej nachádzajú nebezpečné mikróby. Nie vždy si môžete ruky následne dezinfikovať. V tomto prípade pomôže postupné nahrádzanie klasických kľučiek za kľučky s antimikrobiálnou ochranou.

Antimikrobiálne kľučky ochránia vaše zdravie

Najviac mikróbov sa drží na predmetoch, ktorých sa denne dotýka veľké množstvo ľudí. Jedným z nich sú kľučky na dverách. Ak sú znečistené a plné mikróbov nezachránia vás v prenesenom zmysle slova ani bezpečnostná vložka alebo bezpečnostné kovanie. V krajinách Škandinávie už pred dvadsiatimi rokmi prišli na vysokú účinnosť špeciálneho antimikrobiálneho povrchu na kľučky. Takéto kľučky v daných krajinách nájdete vo verejných budovách, na dverách verejných toaliet alebo na železničných staniciach a benzínových čerpadlách. Špeciálne antimikrobiálne kovania likvidujú 99,9 % baktérií a vírusov. Pracujú na princípe postupného uvoľňovania iónov striebra, ktoré mikróby ničia. Táto ochrana je účinná niekoľko rokov. Navyše špeciálne kľučky zneškodnia až 650 druhov mikróbov a ich samočistiace účinky bránia šíreniu ochorení.

Čítané: 3370 x