Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina
Skupina Inekafe si v novej skladbe kladie Otázku za milión a predstavuje nového gitaristu

30.04.2024 19:45 Skupina Inekafe si pre fanúšikov pripravila niekoľko prekvapení. Bratislavská formácia má novú skladbu Otázka za milión a k nej videoklip, ktorý je najdlhšie vznikajúcim klipom v histórii kapely. V novom klipe Inekafe predstavujú nového člena kapely - gitaristu Tadeáša Laššáka.

SHARPE 2024: Showcaseový festival, ktorý nie je o egu, ale láske k hudbe

30.04.2024 19:45 Showcaseový festival je zvláštny živočích, formát zameraný primárne na profesionálnov a profesionálky. Bolo by však chybou myslieť si, že rovnako objavný a podnetný nemôže byť aj pri obyčajnej fanúšikovskej návšteve.

Ringo Starr a Nick Valensi vydávajú EP Crooked Boy

30.04.2024 19:45 Štvorskladbové EP, ktoré pôvodne vyšlo exkluzívne pre Record Store Day je k dispozícii na všetkých hudobných platformách. Nahrávka Crooked Boy je len začiatkom novej hudby z dielne Ringa Starra. Aktuálne sa venuje príprave nového albumu, na ktorom prinesie svoj pohľad na country.

Christine and the Queens zdieľa videoklip k novej piesni Rentrer Chez Moi

30.04.2024 19:45 Iba 10 mesiacov od vydania 96-minútového albumu Paranoia, Angels, True Love, prichádza Christine And The Queens s novým singlom Rentrer chez moi. Skladbu o vlastnej zraniteľnosti sprevádza videoklip, ktorý režírovala Sasha Mongin a produkoval ho Premier Cri. Zachytáva scény natočené na púšti a ukazuje Chrisa v ďalšej krásnej choreografii.

Neohroziteľná vládkyňa popu: Na vrchole úspechu stačí Taylor Swift monochrómny fatalistický album

30.04.2024 19:45 Zase Taylor Swift. Môže sa zdať, že o speváčke píšeme pričasto, inak sa ale pri jej neutíchajúcej aktivite ani nedá. Sotva 18 mesiacov po mimoriadne úspešnom albume Midnights to dokazuje aj najnovší album The Tortured Poets Department, ktorý mal obsahovať úctyhodných 16 nových pesničiek. Napokon je všetko inak a speváčka si pre svojich priaznivcov v tichosti pripravila rovno dvojalbum, ktorý celkovo priniesol až 31 skladieb. Ak ste práve prevrátili oči, nemusíte si nič vyčítať. Predstava dvojhodinovej nádielky romantikou a bolesťou naplnených popových pesničiek ústi do myšlienky, kto tu je vlastne ten mučeník.

Miro Jaroš vás naučí robiť pizzu prostredníctvom tanca. Pozrite sa, ako na to

29.04.2024 19:01 Spevák Miro Jaroš zverejnil videoklip, v ktorom deti zasvätí do výroby pizze. Na pomoc si prizval skutočného talianskeho pizza majstra. Od pohybov prípravy obľúbenej pochúťky sa odvodil i Pizza Dance, ktorý ide ruka v ruke s názvom piesne, a ktorému neodolala ani Adela Vinczeová, ktorá si v klipe strihla rolu moderátorky spravodajstva.

Kapela Sám Sebou predstavuje tanečný videoklip k novinke Prisahám

29.04.2024 19:01 Kapela Sám Sebou vydala nový letný singel, ktorý nesie názov Prisahám. Tanečná skladba má veľký potenciál stať sa letným hitom kapely.

Mötley Crüe zverejnili comebackový singel Dogs Of War

29.04.2024 19:01 "Sme bastardi," vyhlasujú Mötley Crüe v singlovej novinke Dogs Of War, na ktorú si museli fanúšikovia počkať dlhých 9 rokov. Prečo je návrat rockerov taký dôležitý práve teraz? "Nepáči sa mi súčasný stav hudby. Teraz dostanete Taylor Swift a Beyoncé a je to. Som klasický rockový typ. Mám rád staré veci. Chceme ukázať novej generácii fanúšikov, o čom je rock'n'roll," hovorí Vince Neil.

Eminem oznámil nový album. Zabije ním svoje alter ego Slim Shady

29.04.2024 19:01 Koniec Slim Shadyho? Marshall Mathers oznámil svoj dvanásty štúdiový album zdieľaním upútavky na fiktívny kriminálny seriál s názvom Detroit Murder Files. Moderátor šou, prezentujúc upútavku na nadchádzajúcu epizódu, diskutoval o smrti Eminemovho dlhoročného alter ega Slim Shadyho.

Pearl Jam dokazujú, že aj po 33 rokoch od debutu majú stále čo povedať

29.04.2024 19:01 Novinka rockových velikánov zo Seattlu Dark Matter je dvanástym albumom Pearl Jam a prináša osvedčené triky, ale aj zamyslenie sa nad súčasným stavom spoločnosti.

Irena a Vojtěch Havlovi vydávajú nový album svojich skladieb pre klavír a organ

28.04.2024 18:15 Legendárne hudobné duo – manželská dvojica Irena a Vojtech Havlovi, vydávajú nový album svojich skladieb pre štvorručný klavír a organ. Dvojica patrí k nemnohým českým hudobníkom pôsobiacim mimo oblasti vážnej hudby, ktorých tvorba rezonuje aj v zahraničí. Nahrali niekoľko profilových albumov inšpirovaných minimalizmom aj neeurópskymi kultúrami. Na novom albume Four Hands, ktorý vyjde 24. mája v Animal Music, prinášajú 19 nových autorských skladieb, v ktorých znie klavír a organ, niekedy spoločne, inokedy samostatne, vždy však štvorručne.

Ramchat zverejnil videoklip Zmar. Rovnomenné EP je vypredané, ale konečne v digitálnej distribúcii

28.04.2024 18:15 Martinský Ramchat zverejnil už aj A stranu zo svojho EP Zmar. Po piesni Vertigo, ktorú fanúšikom ponúkli v novembri minulého roka, natočili videoklip aj k titulnej pesničke vinylového EP.

Nová pieseň Lepšie zajtrajšky speváčky Stefi vznikla na podporu dobročinných organizácií

27.04.2024 18:15 Nový hudobný projekt od speváčky Stefi Lepšie zajtrajšky prináša hlboký odkaz všetkým tým, ktorí si prechádzajú ťažšou životnou situáciou. V spolupráci s občianskymi združeniami, tento projekt nezabúda na základné hodnoty solidarity a pomoci. Stefi spieva s hlbokou myšlienkou o dôležitosti poskytovania pomoci tam, kde je to najviac potrebné.

Michal Horák vydal unikátny Spevník a dvakrát vypredal filharmóniu

27.04.2024 18:15 Michal Horák si po troch albumoch, mnohých úspešných singloch, klipoch i stovkách koncertov pripísal v apríli ďalšie zásadné míľniky vo svojej sľubne rozbehnutej hudobnej dráhe. Obľúbený český pesničkár odohral 8. a 9. apríla dlho vopred vypredané koncerty s Filharmóniou Hradec Králové. Okrem toho splnil prianie svojich fanúšikov, a vydal vlastný Spevník, ktorý nie je iba typickým spevníkom, ale prináša Michalovým priaznivcom aj prekvapenie navyše.

Dva pôvodné single Vivien Földing dostali nové rádiové verzie

27.04.2024 18:15 Mladá 16-ročná Vivien Földing zintenzívňuje spoluprácu so štúdiovou kapelou Adam‘s Golden Band, čoho výsledkom sú aj dve nové rádiové verzie jej prvých skladieb Vtáča a Som len dievča. Na výslednom remixe a masteringu sa zásadnou formou majster zvuku Jozef Krajčovič.