Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Z kancelárie rovno do jazera. Správny teambuilding začína už na parkovisku

Datum: 24.04.2023

Každý dobrý líder si plne uvedomuje, že ak chce vybudovať silný a stabilný pracovný kolektív, musí svojim zamestnancom dopriať priestor na to, aby sa lepšie vzájomne spoznali.

Z kancelárie rovno do jazera. Správny teambuilding začína už na parkovisku

V rámci svojho voľného času to však málokto zo zamestnancov bude robiť. Preto stále viac firiem pristupuje k organizovaniu pracovných teambuildingov určených na utužovanie vzťahov na pracovisku. Keď už sa preň rozhodnete, je dôležité vybrať miesto, ktoré na prvý pohľad očarí.

Ak chcete zorganizovať teambuilding, myslite v prvom rade na to, že ním potrebujete zaujať a ohúriť ľudí, ktorí trávia celé dni prácou. Bez ohľadu na to, či vykonávajú fyzickú prácu alebo, naopak, pracujú celé dni hlavou a väčšinu svojho času trávia za počítačom. Všetkým nepochybne dobre padne, ak aspoň na chvíľu vypadnú z ruchu veľkomesta a strávia jeden či dva dni v príjemnom prírodnom prostredí. Krásny hory, čerstvý vzduch, kvalitné služby  či priateľský personál je to, čo potrebujete. Tak budete vy a vaši kolegovia na sto percent spokojní.

Teambuilding v hoteli

Počet zamestnancov vo vašej firme je jedným z hlavných kritérií pri organizovaní teambuildingov. Vždy si ho treba overiť už vopred, nakoľko mnohé miesta disponujú len obmedzenou kapacitou. Výhodou je nájsť miesto, ktoré sa vie kapacitne prispôsobiť vašim požiadavkám. Tak je možné zorganizovať menšie aj väčšie firemné eventy.

V prípade, že je váš pracovný kolektív menší a nepotrebujete mať k dispozícii celý hotel, môžete si zvoliť súkromnejšiu formu pracovného teambuildingu v exkluzívnom chalete. Ide o luxusne zariadenú chatu so samostatným vstupom. Výhodou je maximálne súkromie s možnosťou plnohodnotne využívať všetky služby hotela, ako aj exteriérové možnosti a športoviská hotela.

Upevňovanie kolektívu a jedinečný zážitok v jednom

Každý pracovný kolektív je trochu iný. Ak je ten váš trochu netradičný a na klasický firemný večierok si nikto z vás nepotrpí, zbytočne to nesiľte. Vo vašej kancelárii sa totiž mohla stretnúť hŕstka aktívnych nadšencov, ktorých omnoho viac ako klasický teambuilding poteší možnosť spoločných outdoorových aktivít. V takomto prípade si stačí premyslieť, či vás to v rámci kancelárie ťahá skôr k letným alebo k zimným športom.

Ak máte radšej letné obdobie, môžete váš teambuilding využiť na ľahšie aj náročnejšie vychádzky po okolitých kopcoch, zobrať bicykle a namieriť si to na niektorú z cyklotrás či zažiť dobrodružstvo pri jazerách, ktoré vám počas horúcich letných dní poskytnú príjemné osvieženie.

V prípade, že vás to ťahá skôr k zimným športom zorganizujte teambuilding na parádnej zjazdovke.

Bez ohľadu na ročné obdobie a počet kolegov vám odporúčame vybrať wellness hotel, ktorý vám poskytne kvalitné služby. A keďže hladnému sa žije zle, dôležitou súčasťou služieb musí byť aj výborná hotelová kuchyňa a zážitková gastronómia. Samozrejmosťou bude wellness a fitness centrum.

 

Zdroj: shutterstock.com

Čítané: 2772 x