Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Prvá pomoc na cestách: Súprava na opravu pneumatík Slime Power Sport pre motocyklistov

Datum: 30.05.2019

Defekt motocyklových pneumatík môže dostať na cestách každý aj bez vlastného pričinenia. Prepichnutá alebo prasknutá pneumatika na motorke znamená okamžitú stratu stability a situácia je o to nebezpečnejšia, keď ide o predné koleso.

V tejto chvíli sa motorka stane takmer neovládateľnou a jej smer sa nedá predvídať. Vo veľkej miere záleží na inštinkte jazdca a tiež na šťastí, či v tejto „horúcej“ chvíľke nedôjde k čelnej zrážke s iným účastníkom premávky. V prvom okamžiku vás pri defekte chráni pani Šťastena, ďalej je na rade súprava na opravu pneumatík Slime Power Sport, ktorá by nemala chýbať vo výbave žiadneho motocyklistu.

Prepichnuté pneumatiky na motorku opravíte za 15 minút

Ak defekt motocyklových pneumatík nespôsobí nehodu, ktorá vyžaduje odtiahnutie alebo výjazd iných zložiek, súprava na opravu pneumatík Slime Power Sport od amerického výrobcu vám pomôže problém vyriešiť za niekoľko minút bez demontáže pneumatiky.

Pomocou hadičky s hlavicou jednoducho nalejete cez ventil tmeliaci prípravok do pneumatiky na motorku, mini kompresorom pripojeným podľa návodu dofúknete motocyklovú pneumatiku na požadovaný tlak a môžete pokračovať v jazde. Výrobcovia mysleli aj na rôzne spôsoby pripojenia kompresora, a tak v súprave nájdete napájací kábel do zapaľovača, svorky na pripojenie na kontakty batérie aj kábel pre horšie prístupné batérie. Nechýba ani merač tlaku, ktorý vám potvrdí správne nahustenie. Prípravok obsahuje zmes ekologických vlákien, polymérov, lepidiel, patentovaných tuhnúcich zložiek a ďalších prímesí, ktorá tesne priľne k poškodenému miestu a okamžite ho zacelí elastickou záplatou s dlhotrvajúcim účinkom.

Aký veľký defekt zacelí súprava na opravu pneumatík?

Tmel Slime Power Sport utesní defekt nie väčší ako 6 mm na bezdušových motocyklových pneumatikách. Ak máte pneumatiky s dušou, je treba dokúpiť k súprave ešte zodpovedajúcu opravnú náplň, ktorá zacelí defekt do 3 mm. Pozor! Ide iba o defekty na behúni pneumatiky, nie na bočnej strane.

V každom prípade je dobré priebežne sledovať stav pneumatík, aby ste dokázali predvídať, kedy vám hrozí defekt pneumatiky na motocykel

Súprava na opravu motocyklových pneumatík na bezpečný dojazd do servisu

Je treba upozorniť, že žiadna opravná súprava vám z prepichnutej pneumatiky neurobí novú. Je to pomocník, ktorý vám zaistí bezpečný dojazd do pneuservisu, kde sa postarajú o odbornú opravu alebo výmenu pneumatiky. Tmel opravnej súpravy pneumatík Slime Power Sport je 100% ekologicky odbúrateľný, neprestavuje preto po odstránení v rámci opravy motocyklových pneumatík záťaž pre životné prostredie. Po použití súpravy nezabudnite dokúpiť opravnú náplň na budúce použitie!

Pneumatiky na motocykel sú náchylné na defekt, ak sa o ne riadne nestaráte alebo už „presluhujú“. Kúpte si zavčasu nové a predídete tým nutnosti použiť opravnú súpravu na pneumatiky!


Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Čítané: 3290 x