Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Objavte vinylové podlahy. Najobľúbenejšia podlahová krytina 2022

Datum: 27.10.2022

Odolné, jednoduché na inštaláciu aj údržbu a cenovo veľmi dostupné. Také sú vinylové podlahy. Vinyl sa vďaka svojim vlastnostiam stal najobľúbenejšou podlahovou krytinou v roku 2022. Poznáte vinylové podlahy?

Objavte vinylové podlahy

Čo je to vinylová podlaha?

Vinylová podlaha je vyrobená z niekoľkých vrstiev, ktoré vytvárajú odolnú a vodeodolnú podlahu. Jeho pevné vinylové jadro je pokryté potlačenou vinylovou vrstvou a nášľapnou vrstvou. Tieto syntetické materiály zvyšujú odolnosť vašej podlahy proti vlhkosti, pretože voda môže sedieť dlhú dobu bez toho, aby spôsobila poškodenie. Majitelia domov si môžu vybrať z mnohých typov vinylových podláh, ako sú vinylové dosky, WPC vinyl a vinylové podlahy s pevným jadrom.

Výhody vinylovej podlahy:

  • Jednoduchá inštalácia vlastnými rukami pre väčšinu majiteľov domov
  • Odolná a vydrží desiatky rokov
  • Vyrobená zo 100 % vodeodolných materiálov
  • Veľmi jednoduchá údržba

Zatiaľ čo vinyl bol kedysi dostupný iba vo veľkých, nepraktických kusoch, dnešné dlaždice a dosky sa inštalujú oveľa jednoduchšie bez pílenia alebo kladiva. Inštaláciu vinylovej podlahy zvládnete aj svojpomocne. Väčšina luxusných značiek teraz ponúka „samolepiaci“ vinyl – jednoducho odstráňte podklad a pritlačte na správne pripravenú podlahu.

Vinyl má extrémne odolnú nášľapnú vrstvu a je menej náchylný na praskanie a lámanie. Aj táto vlastnosť z neho urobila obľúbený materiál na podlahové krytiny. Má určitý stupeň odpruženia, ktorý absorbuje a rozptyľuje silu z ťažkých predmetov. Hodí sa teda aj na komerčné použitie do priestorov s väčšou premávkou.

Vinylové podlahy dobre vodia teplo, a preto sú vhodné pri podlahovom kúrení, čo oceňujú najmä majitelia novostavieb. Na obľúbenosti vinylovým podlahám dodala aj cenová dostupnosť. Vinyl sa predáva v širokej škále dizajnov: vinylové podlahy môžu pripomínať nielen drevené, ale aj kamenné a keramické podlahy. Môžete tak mať luxusne vyzerajúcu drevenú alebo mramorovú podlahu za zlomok ceny originálneho materiálu.

 

Objavte ponuku vinylových podlách na floorexperts.sk.

Čítané: 1880 x