Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Zrkadlo v spálni? A prečo nie?

Datum: 30.11.2022

Zrkadlo patrí k doplnkom, ktoré využívame každý deň. Potrebujeme ho pri úprave zovňajšku v kúpeľni, v chodbe alebo v obývačke. Prezradiť nám, ako vyzeráme, však nie je jediná úloha. Zrkadlo dokáže oveľa viac, napríklad, v spálni.

Zrkadlo v spálni

Zrkadlá namiesto dekorácií

Ak chcete využiť zrkadlá ako dekoráciu, myslite na to už pri zariaďovaní miestnosti. Dizajnové kúsky najlepšie vyniknú, ak im doprajete dostatok priestoru. Najvhodnejším miestom je stena vedľa postele, zvoliť môžete tiež plochu, ktorá je bez nábytku. K takémuto zrkadlu potom môžete postaviť výraznú zeleň alebo dizajnovú komodu.

Zrkadlo v spálni bude najlepšie vyzerať s nábytkom v modernom alebo luxusnom štýle. V modernom interiéri krásne vyniknú kúsky bez rámu, ktoré pasujú k jeho čistým líniám.

Postarajú sa o optické zväčšenie miestnosti

Zrkadlá vám pomôžu tiež opticky zväčšiť miestnosť. Aj menšia spálňa môže vďaka nim pôsobiť priestrannejšie. Aby ste dosiahli požadovaný efekt, môžete ich využiť aj viac a vytvoriť nimi zaujímavú kompozíciu na stene. Pre ešte výraznejší pocit priestoru vyberte tiež nábytok s otvorenými policami. Pozor ale na to, aby ste sa v zrkadle nevideli z postele. Nie je to údajne dobré.

Vnesú viac svetla do interiéru

Zrkadlo na stene vnesie do interiéru viac svetla. Stačí ho vhodne umiestniť oproti oknu tak, aby odrážalo denné svetlo do miestnosti. Dokonalý výsledok dosiahnete, ak na okno dáte záclony z jemných a vzdušných materiálov, ktoré dobre prepúšťajú slnečné lúče. Presvetleniu miestnosti pomôže tiež nábytok vo svetlých odtieňoch a vybrať môžete tiež transparentné materiály, ako je napríklad, sklo. Aj v malej spálni sa potom môžete cítiť príjemne.

Luxusné postele sú základ

So zrkadlom alebo bez, dominantou spálne je, tak ako v ostatných štýloch zariadenia, posteľ. Originálny štýl jej však dodáva celkom nový rozmer. Luxusné postele s bohato zdobeným čalúneným čelom priam vyzývajú k tomu, aby ste si dosýta odpočinuli. Nesmieme opomenúť ani posteľné vankúše a obliečky z ľanu alebo bavlny, výrazným prvkom miestnosti môže byť tiež zdobená komoda alebo toaletný stolík.

Spánok v takto zariadenom priestore si jednoducho užijete.

 

 

Zdroj obrázka: Ground Picture/Shutterstock.com

Čítané: 2146 x