Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Amerika na Vianoce?

Datum: 10.01.2012

Chystáte sa na sviatky do cudziny? V tom prípade si pozrite predpoveď počasia a miestne zvyky. Ak ale ostávate doma, môžete si dopriať starú dobrú klasiku a trochu Ameriky si priniesť aj domov.

V Bielom dome to žije
Na Slovensku si stromčeky nosíme domov sami, na autách, a niektorí len tak v rukách. Americký prezident to má ale zariadené tak trochu inak, a o niečo šikovnejšie – stromček totiž tradične do Bieleho domu privádza povoz ťahaný koňmi za sprievodu armádneho orchestra a skladby Oh My Christmas Tree.

Ak doma nemáte povoz a kone nezúfajte, postačí vám aj auto a strešné úchyty. Samozrejme, okrem správneho upevnenia stromčeka na auto by ste mali myslieť aj na možné nehody, preto sa ešte pred nákupom stromčeka a jeho prevozom uistite, či máte havarijné poistenie auta.

Čo to bolo na ceste?
Pri prevoze stromčeka domov sa môže naozaj stať čokoľvek. Dôkazom toho je kuriózna nehoda, našťastie bez väčších následkov. Pri jazde sa vodička auta približovala k oproti idúcemu vozidlu a za zníženej viditeľnosti na ceste v tesnej blízkosti pred sebou spozorovala v tom istom pruhu neosvetlený ručný vozík plný dreva. Rýchlo zabrzdila, dostala slabý šmyk a stromček zo strechy auta skončil na vozíku plnom dreva.


Aj pečenie môže byť drahé
Pečenie a príprava vianočného menu, to je to, čo čaká na gazdinky posledné dni pred Štedrým večerom. Viete, ako je to tento rok u Obamovcov? Prvá dáma Ameriky zrejme piecť nemusela, ale aspoň si do domu tento rok pozvala rodiny vojakov národnej armády a spolu s ich deťmi zdobili vianočné koláčiky a sušienky.

Pri takomto vylepšovaní pečiva sa zrejme žiadna ujma na majetku stať nemôže. Iné je to ale počas pečenia, či varenia. Postačí malá nepozornosť a nepríjemnosť je na svete. Aj preto sa počas zimných mesiacov a najmä v decembri zvyšuje počet ľudí, ktorí vyhľadávajú poistenie domu.

Keď už budete v banke či poisťovni
Môžete sa rovno popozerať po produktoch ako je sporiaci účet, založenie bežné účtu a pod. Darčeky tohto typu pod stromčekom môžu prekvapiť. Napríklad väčšie deti môžete pomocou nich naučiť hospodáriť s peniazmi. Takáto zručnosť sa im v budúcnosti určite vyplatí.

Čítané: 1366 x