Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Nibali neponáhľa so zverejnením budúcoročného programu

Datum: 16.12.2015

Minuloročný víťaz Tour de France, Vincenzo Nibali, zatiaľ odmieta zverejniť svoje primárne ciele na budúci rok. Jeho tímový manažér, Alexander Vinokourov, však prezradil, že cyklista sa pravdepodobne zameria na Giro d’Italia, zatiaľ čo jeho tímový kolega Fabio Aru bude viesť Astanu na Tour de France.

Giro ale ešte nie je cyklistovou finálnou destináciou. Nibaliho ešte láka účasť na Tour de France nasledovaná olympijskými hrami v brazílskom Riu. Nech už bude jeho program vyzerať akokoľvek, Nibali chce mať na tomto dôležitom rozhodnutí posledné slovo (aj keď sa pre neho jedná o poslednú sezónu v tíme).

Náročná sezóna 2015

Taliansky cyklista pri spätnom pohľade na uplynulú sezóna priznáva, že preňho nebola najľahšia, hlavne čo sa týka obhajoby titulu Tour de France. Už pred samotnými pretekmi jeho forma nebola príliš kompetitívna a na Tour dokázal stratiť čas už v druhej etape. Akákoľvek nádej na víťazstvo Nibaliho nadobro opustila v Pyrenejach. Aktuálne výsledky sa potom príjemne otočili k lepšiemu po výhre vrchárskej etapy a Nibali nakoniec skončil štvrtý v tesnom závese za prvým Froomom.

Ciele na rok 2016

Pri otázke, či slová jeho trénera ohľadom budúcoročných pretekov platia, Nibali nepotvrdil ani nezavrhol možnosť zúčastnenia sa na Gire. Na druhej strane, podľa cyklistových slov sú stále v hre aj ostatné preteky Grand Tour, ako Tour de France alebo Vuelta.

Prítomnosť Aru a Nibaliho na Tour de France by nebola vôbec problematická (ak by sa tak rozhodol), veď aj Movistar mal tento rok v zostave Quintanu a Valverdeho. Nibali a Aru si spolu vychádzajú dobre ich kombinovaná sila by mohla zosadiť z trónu dominujúceho Frooma.

Postrehy z predstavených tratí Tour de France a Giro d’Italia zanechávajú v jazdcovi pozitívny dojem. Obe trate budú na budúci rok veľmi atraktívne a nie až tak náročné ako predošlé roky. To však pretekom neuberie. Je to práve o jazdcoch a tí si dajú záležať, aby na preteky prišli vo vrcholovej forme.

Budúci rok bude od tých troch predošlých iný v tom, že sa v ňom budú nachádzať olympijské hry. Tie by mali sezóne dodať ešte viacej vzrušenia a zaujímavých pretekov a rozsegmenovať sezónu na viacero častí.  Nie každý jazdec totiž môže byť pripravený na každé veľké preteky sezóny. 

Čítané: 6375 x