Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Kde si môžete počas leta zajazdiť na vodných skútroch

Datum: 17.05.2021

Väčšine ľudí sa pri slove skúter vybaví pohodová zábava pri mori - najskôr adrenalínová jazda na vodnom skútri a následne relax na pláži.

Vodné skútre

Vodné skútre však nepatria len na morskú hladinu. Jazdiť s nimi môže tiež po slovenských tokoch. Možnosti máte dve. Buď si skúter požičiate, alebo investujete do jedného vymakaného stroja.

Prenájom a požičanie vodných skútrov

Vodné skútre sa dajú požičať na viacerých miestach Slovenska. Je to podobné ako s jazdou na štvorkolke. Aj štvorkolky si môžete požičať a vyblázniť sa v uzavretom areáli. Na podobnom princípe to funguje s vodnými skútrami. Požičovňa vodných skútrov by sa mala onedlho spustiť vo vodnom areáli Divoká voda v Bratislave. Požičať si môžete skúter pre jednu až tri osoby. Znamená to, že sa vie zabaviť celá rodina spolu. Navyše sa nemusíte báť o bezpečnosť. Na celú jazdu dohliada inštruktor a samozrejmosťou pri jazde sú prilby či záchranné vesty. Ďalšími miestami, kde si v lete môžete zajazdiť je pláž Kaskády pri Galante, Oravská priehrada, Liptovská Mara a Zemplínska Šírava. Riadenie vodných skútrov je vždy podmienené dohľadom inštruktora, bez ktorého nie je jazda možná. Okrem požičania skútrov na vyhradených miestach je možné si skúter prenajať na celé leto. Vodný skúter si vyžaduje vyššiu investíciu, a preto ani táto možnosť nie je na zahodenie. Rozdiel je však v tom, že skúter vám prenajmú iba v prípade vlastnenia preukazu vodcu malého plavidla.

Kúpa vodného skútra

Keď vás jazda na vodnom skútri naozaj chytí, neostane vám nič iné, ako si jeden skúter zaobstarať. Predsa len požičiavanie skútra nie je až tak lacná záležitosť a pri pravidelnom jazdení sa táto možnosť neoplatí. V prípade, že ste sa rozhodli skúter kúpiť, medzi najviac preferované značky patria vodné skútre Sea-Doo. Ešte pred tým, ako si skúter kúpite, je potrebné absolvovať krátky kurz na získanie už spomínaného osvedčenia vodcu malého plavidla. Osvedčenie vám bude vydané po dosiahnutí veku 18 rokov. Zároveň nemôžete jazdiť na skútri kade – tade. Pre skútre si vyhradené úseky vodných tokov a nedodržanie tohto pravidla resp. jazda na čierno znamená poriadne mastnú pokutu. Pomerne dlhú trasu na jazdenie majú k dispozícii obyvatelia hlavného mesta. Po Dunaji je povolené jazdiť so skútrom od Bratislavy až po Šamorín. Okrem Bratislavy si môžete zajazdiť na Oravskej priehrade, Duchonke, Zemplínskej Šírave a iných tokoch či priehradách uvedených v zozname uzavretých vodných ciest.

 

 

Čítané: 5332 x