Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Leto bez cyklovozíka si už nevieme predstaviť

Datum: 07.07.2022

Najlepšou kúpou v našom živote bol detský cyklovozík. S dvomi malými deťmi sme boli značne obmedzení, a ak sme chceli športovať, tak vždy jeden z nás musel zostať s deťmi.

Leto bez cyklovozíka si už nevieme predstaviť

Pred ich narodením sme žili aktívny život, ktorý nám po narodení prvého drobca veľmi chýbal. Po príchode druhého dieťaťa sa každá dovolenka stala ešte viac komplikovaná a prakticky sme leto trávili v hoteloch pri bazéne. Všetko sa zmenili kúpou cyklovozíka, bez ktorého si už nevieme leto predstaviť.

Detský cyklovozík využívame počas celého roka

V lete detský cyklovozík využívame počas cyklistických výletov po Slovensku. Problém nie sú ani trasy vzdialené kilometre od nášho mesta, pretože sme kúpili nosiče bicyklov a prevážame ich všade, kde sa nám zapáči terén na bicyklovanie. Zaobstarali sem si cyklovozík pre dve deti, ale máme tiež dva samostatné vozíky. Táto investícia nie je prehnaná. Vozík pre dve deti využijeme počas bicyklovania, kedy si ja užívam bicyklovanie a manžel buduje svaly vďaka ťahaniu dvoch detí. Vôbec mu to neprekáža, pretože je nadšencom posilňovania a cyklistiku berie ako doplnkové kardio cvičenie. Dva cyklovozíky využívame počas behania. Pripojíme si ich o pás, deti pokojne spia a my si môžeme dopriať ničím nerušený beh. V zime vymeníme kolieska za špeciálne lyže a spoločne bežkujeme. Detské vozíky uprednostňujeme aj pri leteckej dovolenke. Cyklovozík sa dá totiž využívať ako klasický kočík a do lietadla je ho možné zložiť.

Praktické rady pred kúpou cyklovozíka

Naše cyklovozíky sme vyberali na základne recenzií a po prečítaní cenných rád na blogoch predajcov. Na čo by ste si mali pri výbere vozíka dávať pozor? Ak budete s vozíkom jazdiť po nespevnených cestách všímajte si hlavne informácie o odpružení. Otrasy sú pre najmenšie deti nebezpečné, a preto na odpružení nešetrite. Kúpte si vozík s vyššou nosnosťou, ktorý využijete až do 6 rokov dieťaťa. Zväčša je maximálna nosnosť do 30 kg. Dajte si čas a prečítajte si údaje od výrobcu, ktoré by mali informovať o certifikátoch bezpečnosti. Kvalitnejšie detské cyklovozíky sú skonštruované tak, že sa neprevrátia ani pri vašom páde z bicykla. Zároveň sú takéto vozíky vo vnútri zabezpečené viacerými popruhmi a pásmi. Pre dojčatá je nutné do vozíka dokúpiť špeciálnu vložku, ktorá drží telo dieťaťa v správnej a bezpečnej polohe.

 

 

Čítané: 3077 x