Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Vhodná bežecká obuv na leto

Datum: 20.07.2022

Beh je jedným zo športov, ktoré možno vykonávať celoročne. Zatiaľ, čo jedni si ho užívajú rekreačne, u iných sa stal súčasťou zdravého životného štýlu.

Vhodná bežecká obuv na leto

Tento zdanlivo „jednoduchý“ šport predstavuje nároky na fyzickú prípravu, výživu a aj na oblečenie a obuv. V lete sa síce zbavujeme nadbytočných vrstiev, nohy musia aj tak zostať suché a fixované. Ako na to?

Beh – prirodzený ako dýchanie?

Beh má svoje zásady ako na anatómiu a držanie tela, tak aj na rytmus medzi odrazom a dopadom nôh. O tie sa treba vzorne starať, dopriať im pravidelný relax a navštevovať lekára, aby sme predchádzali anomáliám, ktoré môžu vážne ohroziť naše tréningy.

Viete, že kvalitu behu veľmi ovplyvňuje stavba kĺbov a svalov, ktorá je u každého individuálna? Nie je však nevyhnutné okamžite vyhľadávať bežeckú obuv na mieru, ale investovať do modelov so zvýšeným tlmením. Tieto funkčné vlastnosti potvrdzuje obuv predtvarovanej medzipodrážky pri plynulom odpružení v špeciálnej letnej kolekcii Salomon. Zaručuje dobrú stabilitu a minimalizuje bolesti z tréningu.

Áno - pre Salomon bežeckú obuv na leto!

V období dovoleniek plánujeme častejšie presuny a svojmu obľúbenému športu sa venujeme v rôznych terénoch. Na viaceré povrchy možno využívať aj odľahčenú obuv, ktorá zároveň šetrí batožinou. Toľko všestranných výhod nachádzame v bežeckej obuvi s upravenými výstupkami na podrážke (max. 5 mm) pre trakciu a koordináciu svalov aj pri zmenách v teréne.

Ďalšie áno pre bežeckú obuv na leto prinášajú špeciálne gumové zmesi v podrážkach, ktoré aj vo vysokých horúčavách maximalizujú náš výkon. Je to najmä tým, že spĺňajú nároky na adaptáciu za rôznej klímy a rýchlo sa neopotrebúvajú ani na horúcom asfalte, ani na zľadovatených kopcoch.

Na záver povieme zásadné áno v eshope Sportrysy.sk, kde okrem aktuálnych sezónnych noviniek naskladňujú čo najviac produktov pre naše obľúbené outdoorové aktivity!

Zdroj obrázku: CrispyPork / Shutterstock.com

Čítané: 2526 x