Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

5 dôvodov, prečo používať fakturačný program namiesto faktúr vo Worde

Datum: 25.07.2023

Dodáte perfektné služby, predáte vlastnoručne ušité kvalitné oblečenie a všetko to na konci pokazíte faktúrou zosmolenou vo Worde. Máme pre vás radu nad zlato – začnite používať fakturačný program a posielajte bezchybné (a pekné) faktúry.

5 dôvodov, prečo používať fakturačný program namiesto faktúr vo Worde

Vystavovať faktúry vo Worde je nešikovné nielen preto, že doklady pôsobia neprofesionálne. Nikto za vás ani nedohliadne, že na nich máte všetko potrebné. Vzory na stiahnutie na internete zase bývajú neaktuálne alebo ešte horšie – plné chýb.

Pritom sú dostupné fakturačné programy, ktoré sa vám oplatia, aj keď vystavujete len pár faktúr mesačne. Základné funkcie v nich totiž zvyčajne bývajú zadarmo.

Oproti faktúram vo Worde majú fakturačné programy množstvo výhod:

1. Faktúry pôsobia profesionálne

Vo fakturačnom programe si vyberiete jednu z navrhnutých šablón, ktorú si môžete ešte upraviť – vybrať farebný vzhľad, vložiť svoje logo, pečiatku aj podpis. Navyše máte istotu, že je na faktúre všetko, čo tam má byť.

2. Faktúry máte prehľadne na jednom mieste

Poznáte to – faktúry v e-mailoch, uložené na rôznych miestach v počítači, niektoré vytlačené, založené v šanónoch alebo aj stratené. Toto sa vám vo fakturačnom programe nestane. Faktúry sú uložené v jednom archíve, vystavené, aj tie prijaté.

Po prihlásení sa do účtu sa k nim dostanete odkiaľkoľvek – z počítača v práci, laptopu doma aj z mobilu na cestách.

3. Máte istotu, že sú faktúry v poriadku

Hlavne na začiatku podnikania je bežné urobiť na faktúre chybu a zabudnúť dôležitý údaj. Pri používaní vzorov faktúr stiahnutých z internetu navyše nemáte istotu, že sú aktuálne a spĺňajú právne náležitosti. Fakturačné programy sa pravidelne aktualizujú a obsahujú tak správne vyčíslené daňové sadzby a ďalšie legislatívne požiadavky.

4. Faktúry za pár kliknutí

Namiesto nastavovania a vypĺňania faktúry vo Worde stačí pár kliknutí. Väčšinu údajov vyplní fakturačná aplikácia za vás, takže za minútu máte hotovú profesionálnu faktúru pripravenú na odoslanie zákazníkovi.

5. Ľahšia a efektívna komunikácia s účtovníčkou

Namiesto účteniek a šanónov s papiermi dáte svojej účtovníčke prístup do fakturačného programu. Ona si už všetky doklady stiahne a nemusíte si komplikovane dohadovať osobné stretnutia. Program prepojíte aj so svojím e-shopom alebo bankou.

Začnite používať program na vytvorenie faktúry hneď a ušetrite si mnoho práce i nervov.

 

 

Čítané: 2570 x