Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Moderné plastové prepravky – novinka, ktorá sa oplatí!

Datum: 18.12.2019

Najväčšie rozdiely častokrát robia tie najmenšie detaily. Takýmto detailom sú napríklad plastové prepravky v rámci prepravy a skladovania tovarov v B2B sektore. Aké výhody prinášajú moderné plastové prepravky a prečo sa tak oplatia?

Máloktorá firma si uvedomuje skutočný vplyv prepraviek na chod logistiky a skladovania tovarov a ich efektivitu. Plastové prepravky sú vnímané ako praktickí pomocníci, ktorí plnia svoj účel, no nedokážu nejakým spôsobom ovplyvňovať efektivitu. To je veľká chyba. Sú to totiž práve plastové prepravky, ktorých úloha je skutočne podstatná. Len si vezmite, že plastové prepravky majú na starosti bezpečnosť tovaru počas celej prepravy. Ak by prepravky boli vyrobené z nekvalitných materiálov, veľmi rýchlo by podľahli vonkajším vplyvom, čím by bol ohrozený častokrát drahý prepravovaný tovar. Ďalšou podstatnou záležitosťou je kompatibilita prepraviek s modernými automatizovanými systémami, ktoré sa využívajú prakticky v každom modernom logistickom centre a výrobných halách. Ak prepravky nie sú s týmito riešeniami kompatibilné, zbytočne znižujú efektivitu prepravy, sú príčinou mnohých chýb a ťažkostí.

Je to o materiáli

Azda najpodstatnejším aspektom prepraviek je materiál, z ktorého sú vyrobené. Pozrime sa plastové prepravky od firmy Schoeller Allibert, lídra na trhu s plastovými boxmi a prepravkami. Plastové prepravky Schoeller Allibert sú vyrábané z odolných moderných plastov, ktoré majú veľmi dlhú životnosť, odolnosť voči poškodeniu, no zároveň sú ekologické – po skončení životného cyklu sa dajú plastové prepravky jednoducho recyklovať. Tu však výhody nekončia. Plusom je napríklad možnosť výberu z viacerých farieb, vďaka čomu môžete ľahko odlíšiť prepravky určené na prepravu jednotlivých tovarov. Takáto drobnosť výrazne pomáha šetriť čas.

V neposlednom rade, prepravky sú dostupné v rôznych veľkostiach, pričom aj veľké prepravky potešia nízkou hmotnosťou, čo opäť prispieva k efektivite. Tak vidíte, moderné plastové prepravky dokážu priniesť vašej firme nejednu výhodu. Používate ich už aj vy?

Čítané: 3772 x