Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Na toto sa často zabúda pri výbere pracovného oblečenia

Datum: 16.06.2021

Pracovné oblečenie je nevyhnutnou súčasťou pracovného procesu nielen v náročnom prostredí. Toto oblečenie je vyrábané s ohľadom na pohodlie, bezpečnosť a funkčnosť.

Pracovné oblečenie

Výber pracovných odevov pre zamestnancov nestavajte len na materiály a vzhľade. Dôležité sú aj detaily, na ktoré sa často zabúda.

Oblečenie musí nielen perfektne sedieť

Viete si predstaviť, že by ste celý deň pracovali v montérkach o číslom menších alebo mali obuté gumáky, ktoré vás tlačia? Asi nie. Preto pri výbere oblečenia dbajte, aby sedelo každému jednému zamestnancovi. V prípade, že ide o fyzicky náročnú prácu, ktorá vyžaduje časté skláňanie, pohyby rúk alebo podrepy, je lepšie siahnuť po odevoch o niečo väčších. Samozrejme, že toto pravidlo nemôže spĺňať pracovná obuv. Topánky vždy kupujte podľa veľkosti chodidla človeka, ktorý ich bude nosiť. Veľa spraví aj samotný strih ovplyvňujúci pohodlnosť oblečenia. Vo väčších firmách je lepšie kupovať vo veľkom množstve so zľavami, a preto vám odporúčame kúpiť odevy unisex. Tento typ oblečenia môžu nosiť muži i ženy. Dôležité je aj to, kde sa práca vykonáva. Náročné prostredie si vyžaduje odolnejšie materiály. Práca vonku znamená kúpu odevov na každé ročné obdobie. V oblasti druhov pracovného oblečenia je naozaj z čoho vyberať. Vybrať si môžete kombinézy, montérky, nohavice, košele, zástery, vesty, bundy a tiež pokrývky hlavy pre každú profesiu a do každého prostredia.

Detaily, ktoré sú tiež dôležité

Myslite na to, že pracovné odevy budete musieť prať a udržovať ich. Z uvedeného dôvodu je lepšie voliť také odevy, ktoré sú odolné a ľahko sa čistia. Pri práci v exteriéri je dôležitá bezpečnosť a ochrana zamestnanca. Je potrebné byť vidieť, a preto vyberajte oblečenie s reflexnými prvkami. Podľa typy vykonávanej práce môžu byť pracovné odevy opatrené nehorľavou alebo chemikáliám odolávajúcou vonkajšou vrstvou. Pracovníci na stavbách ocenia zosilnené vrstvy látky na kolenách a vrecká na náradie. Samozrejmosťou pri odevoch určených na prácu vonku by mala byť vodeodolnosť a termoregulácia. Nikdy nepodliehajte trendom alebo lacnej ponuke pracovného oblečenia. Pracovné odevy musia plniť zákonom stanovené normy pre výkon daného druhu povolania.

 

 

 

Čítané: 2500 x