Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Milujete chrumkavé tartaletky? Takto si ich doma jednoducho pripravíte

Datum: 07.12.2021

Blížia sa Vianoce a s nimi aj obdobie, kedy viac a viac času trávime v kuchyni pri príprave sladkých dobrôt. Chvíle strávené v kuchyni sú pre gazdinky relaxom, a to hlavne vtedy, keď vedia, že ich sladké výtvory ocení celá rodina.  

Milujete chrumkavé tartaletky

Medzi obľúbené pochúťky pochádzajúce z francúzskej kuchyne patria tartaletky. Na prvý pohľad komplikovaný dezert upečie aj kuchár laik vďaka cukrárskym pomôckam.

Ako si pripravíte korpus na tartaletky

Tartaletky sú vlastne chrumkavé košíčky naplnené rôznou plnkou. Zväčša majú guľatý tvar, ale skvele vyzerajú aj v obdĺžnikovej alebo srdiečkovej forme. Tartaletky po ozdobení vyzerajú ako skvost a skvele sa hodia nielen na štedrovečerný stôl. Na výrobu cesta pre tartaletky existuje veľké množstvo receptov. Cesto môže byť klasické alebo kakaové. Dôležité je, aby ste vymiesené cesto nechali na jednu až dve hodiny odstáť v chlade. Vychladené cesto je tuhšie a lepšie sa s ním pracuje. Na prípravu klasického cesta budete potrebovať 300 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 2 žĺtka, 150 g masla a štipku vanilkového cukru. Ak chcete, aby mali košíčky hnedú farbu, pridajte do cesta 40 g kakaa.  Všetky ingrediencie zmiešajte a po odstátí cesto vyvaľkajte. Na vykrojenie koliesok môžete využiť pohár. Kolieska by mali mať väčší priemer ako formičky na tartaletky. Kolieska vložte do formičky, vytvarujte ich a okraje zarovnajte nožíkom.  Nezabudnite dno plechu vymastiť a posypať múkou, aby sa cesto nepripieklo.

Kde nájdete formičky a ráfiky na tartaletky

Na internete nájdete veľa e-shopov, ktoré ponúkajú formy na tartaletky. Pozor na to, že nie všetky sú kvalitné a koláčiky v nich upečené chrumkavé. Naozaj kvalitné ráfiky na tartaletky alebo rôzne iné formy na pečenie nájdete v našom internetovom obchode TopTacky.eu. Prečo sme si istí kvalitou našich foriem? Pretože nie sme len bezmenní predajcovia, ktorí nevedia, čo ponúkajú. Už roky sa venujeme rodinnému cukrárskemu podnikaniu a všetky nami ponúkané pomôcky na pečenie sme osobne vyskúšali. Predávaný tovar dovážame od najlepších výrobcov z Anglicka či Talianska.  Naše formy na tartaletky alebo najobľúbenejší produkt z tejto kategórie mini forma na tartaletky sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Ich povrch je perforovaný, a preto vždy dosiahnete, aby bolo cesto chrumkavé a malo nádhernú farbu. Koláče a tartaletky upečené v našich formách sú zárukou, že vaše dezerty budú vyhlásenou delikatesou v širokom okolí. Tovar, ktorí máme na sklade vám doručíme do troch dní. Preto neváhajte a vyskúšajte našu rozšírenú ponuku foriem na pečenie. Postaráme sa, aby vaše Vianoce boli ešte viac sladké, voňavé a chrumkavé.

 

 

 

Čítané: 3054 x