Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Ako si vybrať prehozy na posteľ pre dom a hotel

Datum: 13.11.2022

Len jeden pohyb - a pokrčená posteľ po spánku získa elegantný a reprezentatívny vzhľad. K dekoratérom patria prehozy na posteľ v útržkovitých interiérových dizajnoch hotelov a luxusných apartmánov: to je jedna z dominánt miestnosti.

Ako si vybrať prehozy na posteľ

Realitní makléri používajú na predpredajové fotenia módne textílie. Aké sú rozdiely medzi modernými modelmi a čo treba zvážiť pred kúpou?

Prehozy na posteľ: funkčný doplnok

Úloha: prehoz by mal byť ľahký, nekrčiť sa, skryť všetky nerovnosti povrchu postele a nedostatky nábytku skrinky. Väčšina výrobcov ponúka trojvrstvové výrobky s rozmermi 220x240 cm:

  • vrchná vrstva - mikro zamat, 3D potlač, polyesterový žakár alebo bez vzoru;
  • spodná vrstva je pevná bavlnená látka tón v tóne s vrchným alebo druhým ozdobným vrchom;
  • stredná vrstva - silikónové vlákna zvarené do vzorovaných plástov lisovaním za tepla.

Viacvrstvové prevedenie plne vyhovuje potrebám zákazníkov. Výrobcovia si vyberajú tkaniny, ktoré sa nedeformujú, nebojí sa prania v práčke pri t 30ºС, netoxické, hypoalergénne. Vrchná vrstva nezanecháva stopy rúk ani pazúrov domácich miláčikov, škvrny ľahko odstránite chemickým čistením.

Ako vybrať veľkosť prehozu

V móde sú veľké prehozy, ktoré úplne skryjú matrac a nohy postele. Meria sa šírka a dĺžka matraca + výška od vrchnej časti matraca po podlahu:

  • posteľ má čelo, vypočítajte šírka + 2 výška x dĺžka + výška;
  • chýba čelo postele - k šírke a dĺžke pridajte dve výšky.

Doplnková dekorácia

Jediný štýl interiéru je jednoduchý. Vyberte si prehozy, obliečky na vankúše, dekoračné vankúše a závesy z rovnakej kolekcie. Skúsení dekoratéri miešajú rôzne odtiene s rovnakou textúrou. Prehoz je farebne kombinovaný s farbou alebo vzormi stien, skriňového nábytku, svietidiel, koberca.

Prehozy pre hotely a apartmánové hotely

Uprednostňujú sa jednotónové lakonické riešenia - na fotografiách vyzerajú štýlovo, nespôsobujú u hostí pocit odmietnutia. Pohodlným kompromisom sú obojstranné produkty, pri ktorých možno použiť obe vonkajšie vrstvy ako zvršok. V trende sú odtiene čokolády, tmavo modrá, bordová, levanduľa, divoký kameň.

Prehozy do spální a detských izieb

Riaďte sa výlučne vlastným vkusom. Dobrá voľba - luxusné produkty s mikro zamatovým zvrškom a štýlovým 3D efektom: grafika, bionické vzory, makro fotografia. Do detskej izby - animácia, grafika, nápisy. Pred novou sezónou alebo dovolenkou je módne meniť posteľné prikrývky, preto sa oplatí mať 2-3 sady.

Čítané: 2779 x