Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia

3 dôvody, prečo do prevádzky kúpiť vodotesnú váhu

Datum: 20.06.2023

Váhy môžu mať veľa špecifických vlastností, ktoré laika prekvapia. Napríklad mikrováhy sú tak presné, že dokážu merať malé prachové častice. Naopak veľké priemyselné váhy odvážia plne naložený kamión.

3 dôvody, prečo do prevádzky kúpiť vodotesnú váhu

Prečo sa oplatí kúpiť vodotesnú váhu?

Výber obchodnej váhy

Jedným z parametrov veľmi odolných váh je vodotesnosť. Ak budete pracovať v laboratóriu alebo vo vlhkom prostredí, kde je nutné preverovať hmotnosť, s vodotesnou váhou sa stretnete denne. Vodotesné váhy sa zídu aj podnikateľom otvárajúcim obchodnú prevádzku. Obchodné váhy využívané pri predaji tovaru musia byť nielen vodotesné, ale tiež určené t.j. úradne overené. Váhy okrem toho vyberajte podľa veľkosti, tvaru a doplnkových funkcií ako je dotykové ovládanie, možnosti pripojenia k pokladni alebo uchovávania údajov vo vnútornej pamäti. Pri obchodných váhach je nutná pravidelná kalibrácia a overenie technického stavu.

Čo znamená vodotesnosť

Nemýľte si vodeodolnosť a vodotesnosť. Vodeodolné váhy sa môžu umývať a nevadí im občasné prsknutie vody. Ich IP krytie sa pohybuje v hodnotách okolo IP54. Prvé číslo označuje odolnosť voči prachu a druhé voči vode. Skutočná ochrana proti vode začína s hodnotami nad 65. Najvyššou hodnotou IP je 69. Takto označené váhy môžete vystaviť dlhodobému účinku vody a dokonca ich do vody ponoriť.

Prečo kúpiť vodotesnú váhu

V obchodnom sektore sú vodotesné váhy určené do predajní, kde sa pracuje s mäsom a chladenými výrobkami. Zídu sa tiež v gastro prevádzkach. S vodotesnými váhami získate tieto výhody:

1. Zvýšená hygiena

Vodotesné váhy je možné umývať, takže sa hygiena prístroja udržiava veľmi ľahko. Čistenie je rýchle. Niektoré váhy môžete umyť prúdom vody a niektoré do vody ponoriť. S menším IP krytím je povolené váhy čistiť mokrou utierkou. Vodotesné váhy sú synonymom zdravotne neškodného prostredia.

2. Dlhšia životnosť

Vodotesné váhy vydržia dlhšie, keďže ich konštrukcia je chránená nielen pred vlhkosťou, ale tiež pre olejnatými látkami a prachom. Váhy majú predĺženú životnosť a oveľa menej sa kazia.

3. Efektivita práce

Keďže sa vodotesné obchodné váhy rýchlo umývajú, nebudete prichádzať o cenný čas. Po zvážení mäsa alebo zeleniny, váhu umyjete vodou a nie prácne s čistiacimi prostriedkami.

 

Čítané: 2966 x