Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Bezpečne do tých správnych rúk. Ako zabaliť krehké predmety?

Datum: 18.10.2023

Je rozdiel balík niekomu osobne doručiť a je rozdiel, keď cestuje autom v skupine iných balíkov, občas nadskočí, spadne alebo sa buchne do iného balíka. Zabaľte zásielku tak, aby ju neohrozili žiadne situácie.

Ako zabaliť krehké predmety

Kartónové krabice alebo tubusy

Krehký tovar najlepšie ochránite v klasickej kartónovej krabici vytvorenej z trojvrstvovej alebo päťvrstvovej vlnitej lepenky. Vyberte si v závislosti od váhy prepravovaného tovaru.

Kartónové obaly sú nielen dobre skladovateľné, ale takisto sú odolné, dostupné v rôznych rozmeroch, sú ekologické a cenovo najdostupnejšie. Kartónové tubusy vám zasa pomôžu bezpečne prepraviť fľašu i dôležité dokumenty.

Ak potrebujete odoslať malé krehké predmety, spoľahnúť sa môžete aj na obálku s bublinkovou výplňou.

Osobitná ochrana každého predmetu

Ak potrebujete odoslať čokoľvek hodnotné alebo krehké, úlohu pri preprave nezohrá len samotná krabica, ale takisto vaše opatrenia týkajúce sa zabezpečenia predmetu.

Ostré hrany treba prelepiť alebo opatriť rohovými chráničmi, rozbitné produkty naplnené tekutinou treba ochrániť bublinkovou fóliou. Tovar bez obsahu tekutín stačí obaliť do vlnitej lepenky alebo baliaceho papiera.

Fľašky s nápojmi alebo kozmetikou zabezpečíte pred vytečením aj prelepením vrchnáčika. Na dno krabice môžete položiť výstelku tvorenú z bublinkovej fólie, starých novín alebo papiera.

Myslite na vhodnú výplň

Čím menší prepravný obal pre svoj krehký tovar nájdete, tým menšie riziko, že sa v ňom pri doručovaní poškodí. Bude držať pevne na svojom mieste, chránený iným tovarom alebo samotnou krabicou.

Samozrejme, krabicu treba vybrať tak, aby sa do nej zmestila aj vhodná ochranná výplň, ktorá sa postará o to, aby tovar nenarážal o steny krabice alebo sa pri páde nepoškodil.

Ekologická vlnitá lepenka alebo baliaci papier môžu poslúžiť nielen na obalenie krehkých produktov, ale aj ako výplň balíka. Vybrať si tiež môžete z ponuky plastových vzduchových vankúšikov alebo ekologickej výplne Flo-Pak, prípadne papierovú alebo kartónovú výplň.

Zabezpečenie krabice

Posielate ťažší balík a bojíte sa, že by sa dno krabice mohlo pretrhnúť? Zabezpečte krabicu pevnou lepiacou páskou. Aj v tomto prípade máte na výber z plastových alebo papierových eko variantov pások.

Dôležité je prelepiť všetky spoje kartónovej krabice, a ak krabicu opatríte aj viazacou páskou alebo aspoň špagátom, kuriér vám bude veľmi vďačný. Aj štítky s označením krehké alebo s označením, akým smerom krabicu položiť, môžu balíku pomôcť šťastne doraziť do cieľa. So svedomitým prepravcom to určite nikdy nebude problém.

 

zdroj: freepik

Čítané: 1575 x