Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Vyberáme ideálny telefón do kancelárie

Datum: 04.10.2017

Ak keď dnešná doba by sa dala označiť ako úplne mobilná, stále existujú stovky firiem, ktoré nedajú dopustiť na tzv. pevnú linku. Technika sa stále posúva vpred a to aj v prípade telefónov. Aký telefón sa najlepšie hodí práve do vašej kancelárie? Medzi čím si môžete vyberať? Aká je rozdiel medzi jednotlivými telefónmi a ako sa líšia cenovo? Na všetky tieto otázky vám radi odpovieme na nasledujúcich riadkoch.

Telefón v kancelárii

Medzi akými telefónmi máte teda na výber v prípade, kedy ste sa rozhodli vašu kanceláriu či firmu vybaviť týmto revolučným vynálezom? Môže to byť bezdrôtový telefón, stolový telefón, mobilný telefón či tzv. VIOP telefón. Čo sa pod jednotlivými názvami skrýva?

Skôr ako si tieto pojmy objasníme, je potreba sa zmieniť ešte o jednej veci. Vždy si najskôr ujasnite, čo všetko od telefónu očakávate. Budete ho používať len vy, alebo aj niekto ďalší z kancelárie? Potrebujete, aby vás bolo možné zastihnúť aj mimo kanceláriu? Aké technické schopnosti by mal telefón mať? Ak napr. viete, že budete pravidelne telefonovať na veľký počet čísiel, dajte si pozor na to, akú kapacitu má telefónny zoznam v telefóne. Zaujímajte sa tiež o to, koľko posledných volaných čísiel si vie telefón zapamätať. O ďalších špecifických technických parametroch si povieme u jednotlivých typov telefónov.

Praktický a elegantne

Výbornou voľbou v prípade, kedy telefón nepoužívate len vy, ale stane sa, že ho predáte aj niekomu inému v kancelárii alebo v budove, je bezdrôtový telefón. Ako napovedá názov, jedná sa o telefón, kde nie je slúchadlo spojené so zvyškom telefónu drôtom. Oceníte ho teda v prípade, kedy ho musíte predať inej osobe, či v prípade kedy musíte s telefónom odbehnúť od stola.
Čo by vás malo zaujímať pokiaľ ide o bezdrôtový telefón? Pozor si dajte na výdrž baterky. Sú telefóny, ktoré vydržia sedem hodín a viac.

Dôležitým parametrom môže byť aj dosah telefónu. Teda ako ďaleko s ním môžete ísť a on je ešte stále schopný bezproblémovo fungovať. V budove sa táto vzdialenosť počíta na desiatky metrov, mimo budovu dokonca na stovky.

Cena takého telefónu štartuje na 20 euro a zvyšuje sa úmerne s technickými možnosťami zariadenia.

Osvedčená klasika

Evergreenom medzi telefónmi sú klasické stolné telefóny. Nejedná sa o nič iného než o telefón, ktorý má medzi slúchadlom s číselníkom drôt. Nie je preto možné s ním odbehnúť ďaleko os stolu a pohybovať sa s ním po celej firme. Výhodou je však jeho nižšia cena, ktorá v prípade základného typu prístroja začína na sume 10 euro.

Aj v stolných telefónoch vedia byť veľké rozdiely. Tie najlacnejšie nemajú displej, naopak u drahších modeloch je displej samozrejmosť rovnako ako veľa rozličných funkcií telefónu, ako je napr. možnosť rýchlej voľby alebo nastavenia hlasitosti slúchadla telefónu.

V kancelárii i mimo ňu

Mobilný telefón je snáď pre väčšinu u nás tak samozrejmá súčasť života, že si bez neho život už nevieme ani predstaviť. Samozrejme, mnoho z nás používa mobil nie len v osobnom živote, ale aj v tom pracovnom. Mobilné telefóny sú kapitola sama o sebe a je medzi nimi naozaj obrovský rozdiel. Môžu mať rozličnú kapacitu pamäte, vedia pracovať rozlične rýchlo, dokážu mať rôzny počet aplikácii atď. A to je tiež dôvod, prečo medzi nimi vie byť naozaj veľký cenový rozdiel, kedy môže cena začínať na 40 eurách a vyšplhať sa až k 1000 euro a vyššie.

Modernou vymoženosťou, o ktorej ste možno ešte nepočuli sú tzv. VoIP alebo tiež IP telefóny. Písmena v ich názve sú skratkou slov Voice over internet protocol. Oproti klasickým stolným telefónom sa líši tak, že vďaka použitej technológii je možné prepojiť všetky firemné telefóny. Vďaka tomu vám vznikne napr. centrálny firemný telefónny zoznam. Možné je tiež prepojiť telefón s Outlookom a to nie je ani náhodou všetko.

Či už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ telefónu, vždy majte na pamäti, že najskôr musíte zvážiť, čo všetko od telefónu očakávate. Len vďaka tomu vyberiete naozaj ten pravý priamo pre vás.

Čítané: 7210 x