Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako vybrať správny darček v podobe oblečenia.

Datum: 27.03.2018

Poznáte ten pocit – niekto z vášho okolia má narodeniny a vy netušíte čo mu dať ako darček. Tak vbehnete do najbližšieho obchodu s oblečením a začnete hľadať. Zrazu si ale uvedomíte, že je toľko možností, až ani neviete či je to dobrý nápad. Ak sa podobnej situácii chcete v budúcnosti vyhnúť, prečítajte si zopár rád o nakupovaní oblečenia pre niekoho iného.

Zistite aký má štýl

Nech už darček kupujete komukoľvek, musíte aspoň čiastočne vedieť ako sa zvykne obliekať aby ste trafili správny darček. Zistite či rád nosí farebné oblečenie, alebo skôr tmavé. Taktiež veľmi nepomôže tričko človeku, ktorý je zvyknutý každý deň nosiť košeľu. Jednoducho musíte vedieť čo by si ten človek na seba obliekol a čo naopak nie. Pri výbere správneho oblečenia dokážu pomôcť internetové obchody, kde sa dá vyberať podľa farieb, typov, alebo značiek oblečenia. Môžete napríklad vyskúšať aj Zoot zľavu, kde vyberiete oblečenie s širokej ponuky a darček kúpite aj lacnejšie.

Nebojte sa opýtať

Určite platí, že je lepšie opýtať sa a kúpiť správne, ako skúšať prekvapenia, ktoré môžu skončiť sklamaním. Každý má nejaké veci, ktoré by práve potreboval kúpiť a teda iba jedna otázka vás možno delí od spôsobenia veľkej radosti. Vy aspoň nebudete blúdiť po obchodoch a hľadať veci "naslepo", a ten pre koho kupujete dostane presne to čo chce, alebo potrebuje. Možno tak zistíte že ani nechce oblečenie bežné oblečenie, ale že napríklad začína športovať tak by radšej chcel tenisky. Prípadne sa dozviete, že sa mu pokazili hodinky a chcel by nové. V takom prípade môžete využiť zľavu na Timestore a urobiť radosť týmto spôsobom. Prípadne u žien je často veľmi ocenený á dobrá voňavka, takže ak chcete, kúpte ju cez Notino aj so zľavou. Ešte k tomu aj niečo ušetríte, takže stále platí, že vďaka jednej otázke dokážu niečo získať obe strany.

Nakupujte správne veľkosti

Tým nemyslím iba že sa máte zamerať na aktuálnu veľkosť, ktorá by sa danému človeku hodila. Musíte myslieť aj do budúcnosti. Ak viete že niekto začína cvičiť aby schudol, kúpte mu menšiu veľkosť trička. Nie len že ho bude môcť nosiť namiesto toho, aby ho odložil lebo mu bude po mesiaci moc veľké, ale aj v tom nájde akúsi podporu. Pochopí, že ak mu dávate menšiu veľkosť, znamená to že mu v dosahovaní jeho cieľa veríte. To isté platí napríklad aj pri tehotných ženách. Je len na začiatku tehotenstva? Alebo je týždeň pred pôrodom? Aj od takýchto detailov závisí to, či oblečenie bude môcť využiť alebo len zapadne prachom v skrini.

Nákup oblečenia môže byť oveľa jednoduchší ako si väčšina z nás myslí. Práve to behanie po obchodoch a prehľadávanie regálov mnohých odrádza. Ale pritom je nákup oblečenia ako darčeku veľmi dobrá príležitosť zabaviť sa a byť kreatívny. Ak nemáte čas na nákup, objednajte si ho rýchlo a jednoducho cez e-shop. Hlavne sa pri výbere a následnom odovzdávaní oblečenia čo najlepšie bavte, lebo to naozaj môže byť zábava.

Čítané: 3847 x