Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Oficiálne preklady môžete mať hotové naozaj rýchlo

Datum: 15.08.2022

V dnešnom svete sa často stretávame priam s nesplniteľnými deadlinami, resp. časovými rámcami, keď je aj o hodinu neskoro.

Oficiálne preklady

Niektoré veci sa síce nedajú urobiť na počkanie, no pri správnom prístupe sa dajú urýchliť. Napríklad také oficiálne preklady, ktorými prekladáme údaje z obchodného registra či výpis z registra trestov. Dnes si ich viete vyhotoviť oveľa rýchlejšie ako v minulosti.

Výpis z obchodného registra na počkanie?

Dá sa to tak povedať, no jedným dychom musíme pripomenúť, že záleží na okolnostiach. Ak má výpis z obchodného registra niekoľko strán, vedia vám v prekladateľskej agentúre urobiť takýto úradný preklad do niekoľkých hodín. Pripomíname, že preklad výpisu Obchodného registra sa zvykne viazať s originálom a je mimoriadne dôležitý, ak potrebujete preklad pre právne účely. Žiadna oficiálnejšia či úradnejšia forma totiž v tomto prípade neexistuje. Ak má výpis z Obchodného registra desiatky strán, trvá preklad dlhšie, no v dobrej prekladateľskej agentúre je to vždy o hľadaní riešení než prekážok.

Preklad z registra trestov trvá krátko

Ak potrebujete preklad registra trestov, tak v tomto prípade trvá preloženie naozaj krátko. Orientačne to časovo v dobrej prekladateľskej agentúre zaberie zhruba dve hodiny, čiže je to naozaj bleskovo. Pri registri trestov však musí byť preklad zviazaný s originálom, preto je nevyhnutné osobne doručiť prekladateľskej agentúre originál daného dokumentu. Samotný preklad už potom naozaj netrvá dlho.

Nepodceňte to

Možno si poviete, že veď viete po anglicky, tak načo platiť za úradný preklad. Radíme vám, aby ste túto záležitosť nepodceňovali, treba mať na to príslušné vzdelanie a licenciu. Vo viacerých životných situáciách oceníte, že ste si dali urobiť úradný preklad. Či už sa to týka podnikania, alebo uznávania vzdelania. Netreba taktiež zabudnúť na to, že veľa inštitúcií doslova vyžaduje úradný preklad, ktorý nemôže urobiť len tak ktokoľvek.

Zdroj obrázku: Chokniti-Studio / Shutterstock.com

Čítané: 2464 x