Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Prišli osláviť váš veľký deň. Čo darovať svadobčanom?

Datum: 05.10.2023

Svadbu väčšina z nás zažije len raz, a preto chceme, aby bola dokonalá. Nejde len o perfektný imidž ženícha a nevesty, ale aj do detailov premyslenú svadobnú výzdobu a darčeky pre svadobčanov.

Prišli osláviť váš veľký deň. Čo darovať svadobčanom?

Každý z hostí si zaslúži malý darček za to, že s vami prišiel prežiť váš deň D. Nad ideálnymi darčekmi pre hostí si už hlavu lámať nemusíte.

 

Darčeky jedlého charakteru

Medzi najobľúbenejšie darčeky pre svadobčanov určite patria pochutiny. Tí maškrtnejší ich zjedia na mieste, iní sa pohostia tým, čo je v ponuke, a darček od vás si zoberú až domov. 

Akými jedlými darčekmi určite zabodujete? Zdobené medovníkové srdiečka s nápismi hrajú prím, no na stoloch nájdete aj krabičky s trvanlivým pečivom. Darovať môžete aj sypaný čaj v darčekovom balení, sušené ovocie alebo oriešky.

Spomienkové predmety

Keďže na svadbe je jedla až-až, môžete si zvoliť aj darčeky nejedlého charakteru. Ide o drobné spomienkové predmety, na ktorých môžu, ale aj nemusia byť uvedené mená novomanželov. Tak sa z darčeka stane elegantný a praktický doplnok každej domácnosti. Venujte svadobčanom malý keramický hrnček, magnetku, drobnú interiérovú rastlinu v darčekovom balení, drevené závesné dekorácie alebo látkové srdiečko z modrotlače. Deti ocenia samolepky, tetovačky, kreatívne súpravy ale i skákajúce loptičky.

Darčeky pre svadobčanov súvisiace s témou svadby

Originálna tematika svadby si žiada darčeky pre svadobčanov prispôsobené svadobnej výzdobe, vlastnej osobnosti, záľubám alebo prostrediu, v ktorom sa svadobná hostina koná. 

Pokiaľ organizujete svadbu vo vidieckom alebo retro štýle, položte každému na stôl domáci lekvár alebo pečený čaj. Poteší aj kytička sušených kvetov, vrecúško naplnené levanduľou, domácimi cestovinami, plátené vrecko na bylinky, naberačka na med, vyrezávaná drevená vareška/lyžička, utierka s folklórnym motívom. 

Organizujete svadbu pod holým nebom? Mini balenie repelentu alebo opaľovacieho krému padne vhod. Ak budú niektorí hostia po svadbe prespávať u vás alebo v hoteli, môžete im venovať jednorazové papuče.

​​

Fľaštičky s prekvapením

Darček vo fľaške vždy zaujme! Najmä páni ocenia, keď im na pamiatku venujete fľaštičku slivovice, borovičky alebo kvalitného vína. Vo fľaške sa môže ukrývať aj bylinný sirup, likér alebo sladké orechy v mede, ovocná nátierka i prírodná kozmetika. Čím krajšie darčekové balenie, tým lepší efekt. Dajte fantázii rozlet.

Poďakujte sa aj družičkám

Myslite aj na darčeky pre družičky. Robia všetko pre to, aby na vašej svadbe všetko klapalo. Starajú sa o pohodlie svadobných hostí, harmonogram a dokonalý imidž nevesty. Zaslúžia si, aby si z vašej svadby odniesli niečo špeciálne. 

Môžu to byť prírodné mydlá, prívesky, romantické náušnice, uteráky, sušené kytice, súprava na bylinkový kúpeľ, aromatické sviečky alebo poukážka na nákup obľúbenej kozmetiky. 

Darčeky pre družičky by mali byť hodnotnejšie ako darčeky pre svadobčanov, pretože zohrávali na svadbe špeciálnu úlohu a je ich podstatne menej. Môžete im preto podarovať aj krásny diár s perom, kabelku alebo tričká s potlačou.

Čo všetko sa vryje hosťom hlboko do spomienok? Zapamätajú si svadobné menu, atmosféru, výzdobu sály, no i to, ako si ich ženích a nevesta uctili. A keďže svadbu si bez darov nevieme predstaviť a novomanželia ich dostanú kopcom, i svadobní hostia si zaslúžia získať malé prekvapenie.

 

zdroj: freepik 

 

Čítané: 1827 x