Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Revolučné čistiace prostriedky vo vašej domácnosti

Datum: 14.12.2023

Čistiace prostriedky sú neodmysliteľnými hrdinami každej domácnosti. Práve v boji proti nečistotám vám napríklad odstraňovač plesní alebo čistič odpadov pomôžu dosiahnuť čistý a voňavý domov bez nekonečného drhnutia a škrabania.

Revolučné čistiace prostriedky vo vašej domácnosti

Ako na pleseň?

Plesne sa zvyčajne tvoria kvôli vysokej vlhkosti, a to v kuchyni, kúpeľni alebo pivnici. Navyše, ak sa tieto priestory zle vetrajú, pravdepodobne vznikne pleseň.

Keď nemáte po ruke profesionálne čistiace prostriedky, môžete sa obrátiť aj na ingrediencie, ktoré nájdete doma.

  1. Jedlá sóda

Jedlá sóda je všestranný a účinný produkt na čistenie rôznych častí domácnosti. Ak dodržíte niekoľko jednoduchých krokov, účinne odstráni aj plesne v kúpeľni. Rozpustite 6 gramov jedlej sódy v 1 litri horúcej vody a zmes naneste na povrch plesne. Následne miesto pretrite kefou alebo opláchnite čistou vodou.

  1. Ocot

Ďalším univerzálnym prostriedkom na plesne v kúpeľni, je nezriedený ocot. Naneste ho na poškodené miesto pomocou handričky alebo špongie. Potom ho nechajte krátko pôsobiť a dobre opláchnite teplou vodou.

Vyššie uvedené tipy nepomohli? Skúste profesionálny *odstraňovač plesní. Ten rýchlo a efektívne vyčistí zanesené miesta. Prípravok nastriekajte na povrch zo vzdialenosti od 3 do 5 cm. Prostriedok nechajte pôsobiť 30 minút a potom opláchnite alebo vyčistite špongiou a vodou.

Ako si poradiť s upchatým odtokom?

Odtok vám môžu upchať zvyšky jedla, vlasov, kožného mazu alebo mydla. Preto by ste mali svoj odtok vyčistiť aspoň raz za mesiac. V prípade, že sa vám odtok upchá, vyskúšajte tieto domáce pomôcky.

  1. Jedlá sóda a horúca voda

Na upchatý odtok umývadla, drezu, vane alebo sprchy vyskúšajte jedlú sódu. Vysypte hrsť jedlej sódy do odtoku a zalejte ju horúcou vodou. Ak to nepomôže, môžete pridať aj trošku octu. Po vyskúšaní tejto metódy odporúčame do odtoku naliať aspoň liter vriacej vody. 

  1. Kola

Kola je osviežujúci nápoj, ktorý je aj šikovným pomocníkom pri odstraňovaní hrdze. Vedeli ste však, že vám môže pomôcť aj odblokovať váš odtok? Nalejte do odtoku celú fľašu koly, počkajte 15 – 30 minút a potom tam nalejte liter vriacej vody. Pri väčšom upchatí to nemusí byť účinné, ale za pokus to stojí.

Ak tieto metódy nepomohli, obráťte sa na profesionálne čistiace prostriedky. Všestranným produktom je HG tekutý čistič odpadov, ktorý môžete použiť na vašu toaletu, drez, sprchu aj umývadlo. Účinne odblokuje upchatý odpad a nepoškodí plastové potrubia.

Profesionálne čistiace prostriedky, ako je napríklad *odstraňovač plesní alebo využitie prírodných alternatív je efektívnym spôsobom, ako si zachovať váš domov čistý, bez škvŕn a zápachu.

*Biocídy používajte bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o výrobku.

Čítané: 828 x