Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Ochráňte úrodu a domáce zvieratá pred divou zverou

Datum: 25.08.2022

Niekoľkomesačná alebo dokonca niekoľkoročná snaha pestovania plodín a chovu dobytka môže prísť nazmar behom jedinej noci. Úrodu v záhrade a domáce zvieratá ohrozuje divo žijúca zver, ktorá si s radosťou pochutí na plodinách, hydine či dokonca na rybách v jazierku. 

Ochráňte úrodu a domáce zvieratá pred divou zverou

Univerzálne riešenie ochrany vášho majetku máte po ruke vďaka pachovým ohradníkom PACHO-LEK®.

Divo žijúce zveri sú nočnou morou záhradkárov

Divé zvieratá si v záhrade radi pochutia na rôznych plodinách. Na jar majú vo voľnej prírode nedostatok potravy, a preto ich pud sebazáchovy tiahne k ľudským príbytkom. Za obeť im padnú hlavne malé ovocné stromčeky, ktorých kôru dokážu obhrýzť tak, že ich nájazd stromčeky neprežijú a začnú schnúť. Ohrozené sú predovšetkým jablone, hrušky, marhule, broskyne, slivky a vinič. Kôra týchto stromov im chutí najviac, pretože sladko vonia. Možno si myslíte, že oplotenie pozemku celú situáciu zachráni, ale srnky dokážu preskočiť aj pomerne vysoký plot. Samozrejme, že číhať na tieto zvieratá a zastreliť ich je zakázané i nehumánne. Viac ako represívne metódy je účinná prevencia. Ochráňte stromčeky a iné plodiny pred divou zverou pomocou pachových ohradníkov značky PACHO-LEK®.

Na pozore sa musia mať aj chovatelia domácich zvierat

Divé zvieratá sú nebezpečným nepriateľom nielen pre plodiny, ale tiež pre domáce zvieratá. Ohrozené sú menšie chovné zvieratá ako hydina a ryby v umelo vybudovanom záhradnom jazierku. Menované domáce zvieratá napádajú hladné vydry, kuny a líšky. Tieto vrtké zvieratá len ťažko ulovíte, a preto opäť na rad prichádzajú iné možnosti boja s divou zverou v podobe pachových odpudzovačov PACHO-LEK®. Prípravky PACHO-LEK® sú tak účinné, že odpudia dokonca aj divoké prasatá, ktoré roznášajú nebezpečný africký mor.

Komplexná ochrana úrody, domácich zvierat a majetku

Pachové ohradníky a odpudzovače sú komplexnou ochranou úrody, domácich zvierat a majetku. Ochránia stromčeky a vinohrady pred ohryzením, trávnaté porasty pred krtkom, domáce zvieratá pred kunami, vydrami a líškami. Ohradníky je možné použiť taktiež na ochranu vozidla proti kunám požierajúcim káble pod kapotou. Vo vozidle ohradníky slúžia aj ako ochrana pred kolíziou s divou zverou počas jazdy. Odporúčame zakúpiť kompletné sady pachových ohradníkov PACHO-LEK® za výhodnú cenu. Vďaka sade výrobkov si budete istí, že v prípade potreby máte po ruke účinný prípravok proti všetkým neželaným návštevníkom záhradky. Výrobky značky PACHO-LEK® zakúpite u výhradného predajcu pre slovenský trh na internetových stránkach www.pacho-lek.sk.

Čítané: 4661 x