Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Ako si vybrať záhradný domček?

Datum: 09.09.2022

Pokiaľ disponujete väčším priestorom na vašom pozemku, záhradný domček môže byť skvelým riešením, ako ho využiť.

Ako si vybrať záhradný domček?

Pred jeho výberom je však dobré zvážiť niekoľko dôležitých otázok tak, aby plnil svoj účet a taktiež, aby vám prinášal čo najviac radosti.

Niektorí ľudia preferujú menší prístrešok, ktorý bude slúžiť skôr ako domček na náradie a iní chcú zase plnohodnotný letný domček. Skvelou správou však je, že na takýto záhradný domček nebudete potrebovať stavebné povolenie ani ohlásenie. Dôležité je však zapamätať si, že je potrebné vždy dodržať vzdialenosť 2 metre od susedného pozemku.

V každom prípade, pred uskutočnením samotného rozhodnutia si rozmyslite odpovede na niekoľko dôležitých otázok:

Ako chcete váš záhradný domček využívať?

Ako sme už spomínali, záhradný domček môže slúžiť na viacero účelov. Pokiaľ potrebujete doň uskladniť záhradný nábytok, náradie či športové náčinie, postačí vám aj menší domček. Ak však chcete, aby bol váš domček vybavený aj priestorom na sedenie alebo letnou kuchyňou, určite budete potrebovať väčší priestor. Takýto domček bude však skvelý na trávenie času napríklad cez leto s vašimi priateľmi.

Práve s touto otázkou súvisí aj ďalšia, a tou je, koľko priestoru budete v domčeku potrebovať. Keď budete presne vedieť, ako ho chcete využívať, dá vám to odpovedať na otázku ohľadom jeho priestoru. Potrebujete v ňom mať dielenský stôl, police, alebo iné veci, ktoré sa vám nezmestia do domu? Prípadne chcete mať v ňom naopak plnohodnotnú kuchyňu.

Aký materiál využijete na výrobu domčeka?

Záhradné domčeky sú najčastejšie vyrobené z dreva, prípadne z OSB dosiek. Naopak, murované domčeky sú o niečo bezpečnejšie a taktiež nemusíte venovať veľkú pozornosť ich údržbe. V neposlednom rade môže byť vhodnou možnosťou aj montovaný záhradný domček.

Tak či onak, takýto záhradný domček určite nebudete ľutovať a prinesie vám veľa radosti počas celého roku.

Kontakt na predajcu a staviteľa záhradných domčekov: obchod@chatkylemon.sk

Čítané: 2592 x