Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako vybrať: detský turistický nosič

Datum: 12.09.2022

Farebná jesenná príroda priam vábi nadšených turistov, aby sa vybrali na túru. Príjemné počasie, kedy už nie je horúco, je ako stvorené na rodinné výlety.

detský turistický nosič

Nemusíte sa obmedzovať ani v prípade, že máte malé dieťa. Jednoducho si zaobstarajte detský turistický nosič a vyberte sa na túru spoločne. Viete, podľa akých parametrov kupovať detský turistický nosič?

Výbava pre každého turistu

Detský turistický nosič patrí do výbavy pre turistu presne tak ako detský vozík pre cyklistov. Nosič je veľmi praktická pomôcka, v ktorej môžete nosiť dieťatko hneď po tom, ako dokáže samo sedieť t.j. približne od 6 až 9 mesiacov. Nosič využijete pomerne dlho v závislosti od toho, koľko peňazí do jeho kúpy investujete. Kvalitné nosiče totiž unesú vyše 22 kg váhy. Okrem nosenia detí dokážete v nosiči odniesť tiež vodu či jedlo, takže čiastočne nahradí športový ruksak. Pri výbere nosiča dodržte nasledujúcich 5 krokov.

1. Rozmer a nosnosť

Rozmernejší detský turistický nosič je síce o niečo ťažší, ale ak investujete do odľahčenej konštrukcie, tak sa nebudete musieť rozmerovo obmedzovať. Získate tak cenný priestor navyše, ktorý ocení vaše dieťa počas dlhších výstupov. Dôležitá je tiež hĺbka posedu, aby dieťa v nosiči pevne sedelo. Čím vyššiu nosnosť zvolíte, tým dlhšie budete môcť nosič využívať.

2. Materiál konštrukcie

Počas niekoľkohodinovej túry cítite na chrbte každé kilo, a preto sa si kúpte nosič s ľahkou, ale odolnou konštrukciou. Tieto parametre spĺňa hliník. Zvyšok nosiča sa vyrába zväčša z polyestru alebo polyamidu. Z hľadiska údržby i odolnosti je lepším materiálom polyamid.

3. Bezpečnosť dieťaťa

Nesmierne dôležitá je bezpečnosť dieťaťa. V detskom turistickom nosiči sa deti cítia pohodlne, a preto často zaspia. Nespia však po celý čas, malí výmyselníci dokážu narobiť aj v nosiči poriadny zmätok. Aby neprišli k úrazu, preverte si, aké bezpečnostné popruhy nosič má. Najbezpečnejšie sú popruhy s 5-bodovým zapínaním s bezpečnostnou poistkou. Všímajte si ergonomicky tvarované vnútro nosiča, nastaviteľný chrbtový systém a polstrovanie pre maximálne pohodlie.

4. Pohodlie rodiča

Pre ničím nerušený výlet dbajte na to, aby bol detský turistický nosič pohodlný aj pre vás. Nosič musí mať zo zadnej strany odvetrávanie a zároveň musí disponovať nielen popruhmi cez ramená, ale tiež bedrovými a prsnými popruhmi.

5. Dôležité doplnky

K nosiču je možné dokúpiť rôzne doplnky a výrobcovia sa predbiehajú v tom, aby stále prinášali nové príslušenstvo. Avšak základom sú strieška s clonami, opierka hlavy a pláštenka.

 

Čítané: 2470 x