Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Ako postupovať pri poškodení karosérie krupobitím?

Datum: 18.01.2023

Minulé leto nás potrápili horúčavy, ktoré striedali búrky s krupobitím. Poškodených striech a karosérií vozidiel ste videli na vlastné oči vidieť stovky.

Ako postupovať pri poškodení karosérie krupobitím?

Tento pohľad bolel hlavne vtedy, keď išlo o vašu strechu alebo o váš automobil. A ešte viac bolel, keď ste zistili, že vaše poistenie nepokrýva poškodenia krupobitím. Oveľa menej sa trápili motoristi, ktorí dané poistenie uzavreté majú. Ako postupovať, keď ste poistení a zistili ste na karosérii škody po krupobití?

Pred krupobitím sa schovať nedá

Ak nemáte garáž a parkujete vozidlo pred domom, spávať vám nedá každá búrka, ktorá často prinesie krupobitie. Bohužiaľ pred krúpami sa schovať nedá. V žiadnom prípade vozidlo nezaparkujte pod stromom. Škody by po padnutí väčšej vetvy alebo dokonca celého stromu boli obrovské. Eliminovať poškodenie sa dá zakrytím vozidla špeciálnou plachtou. Čiastočne vás môže upokojiť, keď ste proti živelným pohromám poistení. Možnosti poistenia sú dve. Buď si ku klasickému povinnému poisteniu doplatíte pripoistenie, alebo zaplatíte havarijné poistenie. Keď zistíte poškodenie na vozidle, ihneď volajte poisťovňu. Kontaktné centrum poisťovne vás informuje, aký bude ďalší postup. Niekedy stačí, aby ste preliačiny odfotili, inokedy je nutné s vozidlom do poisťovne prísť a pri veľkých poškodeniach prídu likvidátori poistných udalostí priamo za vami.

Spoľahnite sa na metódu PDR opráv preliačin

Opravy PDR sú plne kryté z poistenia, ktoré máte uzatvorené. Opravy preliačin PDR technológiou je možné zrealizovať vtedy, keď nebol poškodený lak alebo preliačina nemá ostré hrany. Výhodou je, že táto metóda je veľmi rýchla. V niektorých prípadoch dokážu v špecializovanom servise opraviť preliačiny na počkanie. Samozrejme, že pri väčšom poškodení budete musieť vozidlo nechať v servise, ale zväčša do troch dní je možné odstrániť veľké množstvo preliačin. Oprava preliačin na aute je nielen šetrná ku karosérii, ale je taktiež finančne nenáročnou opravou.

Ako to celé prebieha?

Ako je možné preliačiny opraviť bez tmelovania, brúsenia a lakovania, ktoré nie vždy dopadnú podľa vašich predstáv? Hlavne pri starších vozidlách je prelakovanie poškodeného miesta rizikové, keďže sa odtieň farby nebude zhodovať s farbou vyblednutou od slnka. Vždy, ak to situácia dovolí, zvoľte technológiu PDR. Počas opráv pomocou PDR technológie sa preliačina precízne vytlačí nástrojmi, s ktorými sa manipuluje z vnútornej strany karosérie. Na prvý pohľad jednoduchá oprava si vyžaduje nielen nástroje, ale tiež vyškolených a skúsených odborníkov.

 

 

Čítané: 2993 x