Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ste pripravení na záhradné grilovačky?

Datum: 28.03.2023

Záhradné grilovanie je skvelý spôsob, ako si užiť pobyt na čerstvom vzduchu a zároveň si dopriať chutné jedlo a nápoje.

Ste pripravení na záhradné grilovačky?

Uvoľnená atmosféra na terase je ideálna na trávenie času s priateľmi a rodinou a na vychutnávanie skvelých a chutných receptov. Či už ste skúsený profesionál, alebo nováčik vo svete grilovania, existuje množstvo receptov, ktoré budú vyhovovať vašim chutiam a zvládnete ich pripraviť.

Predtým, než sa naplno pustíme do tematiky grilovania, je nutné podotknúť, že záhradný či menší vonkajší gril je vhodný do vonkajších priestranstiev, ideálne na záhrady rodinných domov či chát. Grilovanie na terasách či väčších balkónoch v panelákoch môže byť niekde zakázané, takže si radšej dopredu zistite regulácie, ak napríklad zvažujete kúpu samotného grilu. Ak máte záhradu, kde je možné bez problémov chutné jedlo pod holým nebom pripravovať, nemáte túto letnú sezónu na čo čakať!

Pre každého niečo

Pokiaľ ide o recepty na záhradné grilovanie, možnosti sú nekonečné. Od klasických hamburgerov a hot dogov až po netradičnejšie jedlá, ako sú grilované morské plody alebo zeleninové špízy, každý si nájde niečo pre seba. Jedným zo skvelých spôsobov, ako zapôsobiť na hostí, je experimentovať s rôznymi marinádami a koreninami, ktoré môžu aj tie najjednoduchšie jedlá posunúť na vyššiu úroveň. Vyberte sa na poriadny nákup, pozvite k sebe najbližších ľudí a užite si grilovačku v skvelej spoločnosti. Urobte si zoznam všetkých potravín, ingrediencií a nápojov, ktoré budete potrebovať. Zájdite napríklad na výhodný nákup do potravín Klas a môžete začať s prípravou. Momentálne sú totižto v Klase v zľave rôzne druhy mäsa, ktoré si môžete prípadne kúpiť do zásoby a zamraziť na neskôr. Nezabúdajte ani na vegetariánov a deti, ktorí možno ocenia grilované syry. Nájdite ich v aktuálnej akcii a zásobte sa na prvý outdoorový vonkajší meeting pri grile.

Kvalitný čas s dobrým jedlom

Záhradné grilovanie je celkovo fantastický spôsob, ako si užiť pobyt na čerstvom vzduchu a dopriať si skvelé jedlo a nápoje v spoločnosti ľudí, na ktorých vám záleží a s ktorými si máte neustále čo povedať. Vďaka množstvu receptov a možností nápojov si môžete grilovanie ľahko prispôsobiť podľa svojej chuti a zapôsobiť na všetkých hostí. Po poriadnom nákupe teda rozpáľte gril a pripravte sa na deň plný chutného jedla a zábavy na slnku!

Mäso na steaky si pripravte už niekoľko hodín dopredu, aby natiahlo chuť marinády. Nezabudnite dobre nakoreniť aj zmes na hamburgery a kúpiť čerstvé pečivo, do ktorých ich budete spolu so zeleninou a prípadne aj vajíčkom servírovať. Keď už, tak nech je to na úrovni! Hlavné jedlo určite doplňte grilovanou zeleninou (špargľa je síce menej využívaná potravina v našich končinách, ale za otestovanie naozaj stojí). Do alobalu môžete pokojne naložiť v oleji a koreninách zemiaky a nechať oheň robiť zázraky.

Ľadové osvieženie

Samozrejme, žiadna záhradná grilovačka by nebola dokonalá bez osviežujúcich nápojov či drinkov pre dospelých. Či už dávate prednosť ovocným koktailom alebo klasickým pivám, na výber máte veľa možností. Pri nápojoch môžete byť dokonca kreatívni a pridať čerstvé bylinky alebo ovocie, aby ste vytvorili jedinečné a chutné kombinácie. Zázvorová alebo uhorková limonáda s ľadom, prípadne ovocné smoothie pre každého. To u všetkých hostí určite zabodujete. Poslúžiť však môže aj vychladený obyčajný zelený čaj s trochou trstinového cukru a doplnený o citrón a ľad.

Ale čo by to bolo za grilovačku bez chutných príloh a dezertov? Ako doplnok k hlavnému jedlu môžete pripraviť obľúbený a jednoduchý šalát coleslaw a ako dezert skúste ugrilovať ovocné špízy, či kúsky ananásu. Opisu chuti neuveríte, kým neochutnáte. A verte, že tento zdravý dezert ocenia aj deti. Prípadne môžete servírovať zmrzlinu, veď tá je v teplom počasí ako chutné spasenie.

Záhradné grilovačky sú celkovo skvelým spôsobom, ako spojiť ľudí, vychutnať si chutné jedlo a nápoje a vytvoriť si trvalé spomienky. S trochou kreativity a chutnými receptami môžete zorganizovať dokonalé záhradné stretnutie, na ktoré vaši hostia nikdy nezabudnú. Rozpáľte gril, naukladajte naň jedlo a zábava sa môže začať!

Čítané: 2733 x