Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Energia ako služba: využite výhody batériových úložísk a ďalších technológií na zníženie prevádzkových nákladov

Datum: 24.04.2023

V dnešných časoch plných kríz hľadia výrobné podniky, logistické sklady či nákupné centrá ešte omnoho viac na to, aby ušetrili. Neustráženie spotreby elektrickej energie môže mať totižto pre nich ďalekosiahle následky. 

Energia ako služba

Našťastie je tu smart energetika v podobe plne automatizovaných riešení na riadenie výroby a spotreby elektrickej energie, o ktoré sa firmy naviac ani nemusia starať.

Prečo smart energetika?

Smart batériové úložiská a softvérové riešenie na reguláciu výkonu prevádzkovaných technológií a zdrojov energie pomôžu ustrážiť si kapacity. A nielen to, smart energetika dokáže lepšie pracovať s výrobou a spotrebou elektrickej energie u zákazníka bez toho, aby to akokoľvek pocítil na svojej prevádzke. Pracuje iba v rámci prednastavených limitov tak, aby dobre načasovaná výroba a spotreba energie pomáhala odbremeniť prevádzkovú sústavu  24/7 a za túto pomoc bola finančne odmenená. Čiže zákazník funguje ako je zvyknutý, plus každomesačne inkasuje fixný podiel z dosiahnutých úspor. 

Možnosti smart energetiky ako služba

Batériové úložisko

Nemusíte nakupovať žiadne zelené technológie. V prípade, že je vaša ročná spotreba elektrickej energie vyššia ako 30 megawatthodín, postačí, ak si vyčleníte zopár štvorcových metrov v blízkosti hlavného rozvádzača a  benefity služby batériové úložisko môžu byť  vaše. Patria sem zníženie emisií CO2, 100-percentná tolerancia na odchýlku, čiastočná ochrana proti mikrovýpadkom prúdu, stráženie rezervovanej kapacity, automatizované plány výroby a spotreby elektriny a v neposlednom rade podiel na dosiahnutom finančnom efekte.

Fotovoltika s úložiskom

Vždy vám chodila po rozume fotovoltika / fotovoltaika? No akosi ste si neboli istí efektivitou tejto cesty? Stavte na vlastnú zelenú energiu v podobe prenájmu solárnych panelov v kombinácii s batériovým úložiskom. Toto riešenie prináša nulovú počiatočnú  investíciu, plus viaceré výhody. Zelený zdroj využívate na maximum, dosiahnete vyššiu energetickú sebestačnosť, zníženie emisií CO2 a ešte aj podiel na dosiahnutých finančných efektoch.

Regulácia technológií 

Dajte svojim energeticky náročným systémom nový účel využitia. Služba flexibilita brAIn bude za vás regulovať vybrané technológie ako sú napríklad klimatizácie, tepelné čerpadlá alebo kompresory. Podľa potrieb vašej prevádzky, ale aj elektrickej siete. Využite toto softvérové riešenie za maximálneho zapojenia technológií, jeho expresnú implementáciu a užívajte si zníženie nákladov na energiu i emisií.

Spoločnosť FUERGY a benefity jej smart energetických služieb

Spoločnosť FUERGY ponúka smart energetické riešenia novej generácie, ktoré môžete využívať ako službu bez nutnosti investovať do stále pomerne drahých zelených technológií. Je tvorená tímom špecialistov s desiatkami rokov skúseností. S ich službami šetríte počiatočné náklady, využívate najlepšie ceny elektriny na trhu. No a implementáciu a s ňou spojené administratívne úkony vyriešia za vás. Spoločnosť FUERGY vám zabezpečí aj prístup k online energetickým údajom a odborný audit s odporúčaniami pre optimalizáciu. Buďte súčasťou tohto prelomového riešenia aj vy. Majte svoju spotrebu energie pod kontrolou, ušetrite na nej a váš biznis môže napredovať.

Zdroj foto: fuergy.com

 

Čítané: 2472 x