Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

5 rád pri výbere a využívaní záhradnej trampolíny

Datum: 01.07.2023

Závidíte susedom trampolínu, na ktorej sa ich deti bavia od rána do večera? Nezáviďte a jednu kúpte aj do vašej záhrady. Počas leta je skákanie pre deti zábavná a zdravá činnosť.

5 rád pri výbere a využívaní záhradnej trampolíny

Dokonca aj ľudia bez záhrady nemusia zúfať, pretože trampolíny sa dajú kúpiť v malých rozmeroch do bytov. Prinášame vám rady, ako vybrať záhradnú trampolínu a ako ju používať.

1. Veľkosť trampolíny

Záhradná trampolína pre deti sa predáva s rôznym priemerom. Niektoré majú priemer väčší ako 5 metrov a nosnosť, ktorá umožní skákať dvom deťom alebo dieťaťu s rodičom. Samozrejme, že nosnosť závisí od modelu a značky. Nikdy neprekračuje maximálne hodnoty nosnosti, aby ste sa nezranili alebo trampolínu nepoškodili. Čo sa veľkosti týka, nemajte príliš veľké oči. Premyslite si, kde bude trampolína stáť. Okolo trampolíny vytvorte voľný priestor minimálne 1 m, dostatok priestoru musí byť aj nad trampolínou.

2. Tvar trampolíny

Skvelé je, že sa dajú kúpiť trampolíny v guľatom tvare i obdĺžnikové. Vďaka variabilite získate viac možnosti, kam trampolínu umiestniť. Napriek tomu, že väčšina ľudí uprednostní klasické, guľaté trampolíny, na hranatej sa lepšie skáče. Umiestnenie pružín a plocha na skákanie naťahajú do stredu.

3. Bezpečnosť trampolíny

Záhradné trampolíny musia stáť na rovnej zemi alebo bývajú pripevnené skrutkami do zeme. Existujú tiež varianty, ktoré sa do zeme zapúšťajú. Každá záhradná trampolína musí mať po obvode ochrannú sieť so zapínaním. Pozor na zranenia, ktoré vznikajú pri dopade na pružiny. Ak trampolína nemá ochranný kryt na pružiny, dokúpte ho. Pre hygienu a predĺženie životnosti trampolíny kúpte tiež ochrannú plachtu. Interiérové a exteriérové trampolíny i doplnky k nim kúpite za výhodné ceny v e-shope inSPORTline.

4. Konštrukcia trampolíny

Kvalitu a stabilitu trampolíny určuje konštrukcia, z ktorej je vyrobená. Najpevnejšie sú trampolíny vyrobené z ocele s pozinkovanou úpravou. Čím menej zvarov konštrukcia má, tým je viac stabilná a odolná. Pozinkovanie chráni konštrukciu pred vlhkosťou i UV žiarením. Proti slnečnému žiareniu by mala byť odolná aj plocha na skákanie.

5. Ako na trampolíne skákať

Okrem priestoru okolo a nad trampolínou môže bezpečnosť ovplyvniť štýl skákania. Najlepšie je skákať stále na jedno miesto. Niektoré trampolíny majú vyznačené, kde je najvhodnejšie dopadať. Nikdy neskáčte na mokrej alebo špinavej trampolíne. Trampolíny nie sú vhodné pre deti do 3 rokov. Takto malých deťom kúpte radšej odrážadlo, hojdacie siete alebo inú hračku, s ktorou sa zabavia.

 

 

 

Čítané: 3303 x