Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

7 chýb a problémov začínajúcich podnikateľov

Datum: 01.07.2023

Máte v hlave myšlienku o podnikaní a chystáte sa ju práve zrealizovať? Pozor na to, aby vaše nadšenie nezmarili prvé problémy, na ktoré nebudete pripravení.

7 chýb a problémov začínajúcich podnikateľov

Na všetko choďte s rozvahou a vyvarujte sa týmto 7 chybám začínajúcich podnikateľov.

1. Chyby pri založení s.r.o.

Prvou prekážkou, ktorá  môže spomaliť váš biznis je to, že založenie s.r.o. budete chcieť zvládnuť sami. Nechajte si poradiť od odborníkov a využite firmy, ktoré vám predajú už založenú ready made s.r.o. alebo kompletne zrealizujú všetky kroky pre založenie s.r.o..

2. Nízka sebadôvera

Keď si nebudete veriť, ťažko dosiahnete progres. Opakom sú mladí ľudia, ktorí si veria až príliš. Vo svoje sen veriť musíte, ale zároveň poznať hranice a mieru. Sebadôveru a pevnú pôdu pod nohami získate tak, že budete na sebe pracovať a neustále sa snažiť o napredovanie.

3. Absentujúci investičný plán

Peniaze pred podnikaním nepotrebujete len na jeho rozbeh. Počas prvých rokov vás môžu prekvapiť rôzne nečakané výdavky alebo nesplatené faktúry. Pre podnikanie potrebujete finančnú rezervu. Myslite na to, že kvôli absencii rezervy skončí v prvom roku až tretina podnikateľov.

4. Chýbajú tím odborníkov

Nemôžete ovládať a vedieť všetko. Jednou z najdôležitejších investícií je investícia do tímu odborníkov. Jeden skutočne erudovaný človek vám môže zarobiť tisíce. Naopak jeden chybný krok z nevedomosti vás môže o tisíce pripraviť.

5. Nereálne očakávania

Pred podnikaním si stanovte ciele, ktoré reálne dokážete splniť. Ak budete mať veľké oči, neúspechy vás budú demotivovať. Napriek tomu, že podnikanie je o tom, aby ste vytvárali zisky, stanovte si aj iné ciele, ktoré prispejú k rastu spoločnosti.

6. Nikto o vás nevie

Môžete ponúkať špičkové služby a predávať jedinečné produkty, ale ak o vás nikto nevie, nič nepredáte. Pri finančnom pláne myslite na investíciu do reklamy. Najmite si firmu a nechajte marketing na profesionáloch.

7. Rýchle vyhorenie

Venovať sa čisto podnikaniu nevedie k úspechu. Ak si neoddýchnete, rýchlo vyhoríte alebo ochoriete. Striktne si oddeľte čas na prácu, na rodinu, priateľov a koníčky.

 

 

 

Čítané: 3217 x