Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

Elektro bicykle si môžete užiť aj počas dovolenky

Datum: 31.07.2023

Využívate počas roka elektrický bicykel, ale na dovolenku si ho netrúfate vziať? Elektro bicykle vážia oveľa viac ako klasické, takže s ich prevážaním môže byť problém.

Elektro bicykle si môžete užiť aj počas dovolenky

Napriek tomu by ste sa nemali myšlienky cyklistickej dovolenky vzdať. Ako previesť bezpečne elektro bicykle autom?

Elektro bicykel ako perfektný pomocník

Elektrické bicykle môžete využívať na zvyšovanie kondície, tréningy, jazdu po rôznom teréne i rekreačnú jazdu. Elektro bicykel sa prakticky ničím nelíši od klasického, čo sa vzhľadu týka. Batériu zabudovanú v stredovej alebo zadnej časti si takmer nevšimnete. Všetky ostatné detaily sa zhodujú s bicyklami bez motora. Ak radi jazdíte po horách, na výber máte desiatky variácií horského elektro bicykla. Keď máte radi rozmanitý terén, občas si zájdete do lesa, ale tiež prejdete stovky kilometrov po asfalte, dajte prednosť crossovému bicyklu. A na jazdenie po meste si kúpte mestský elektro bicykel z ponuky internetového obchodu inSPORTline.

Na elektrickom bicykli si dokážete zatrénovať rovnako dobre ako na klasickom. Možno dokonca aj lepšie, pretože prejazdíte oveľa viac kilometrov počas jediného dňa. Bicykle s motorom majú radi aj starší ľudia, ktorých kondícia je už o niečo horšia. Na bicykli odveziete ľahko záťaž, takže si elektro bicykle vyberte aj vtedy, keď chcete chodiť na nákupy alebo sa vybrať na stanovačku. Pri stanovačke sa zastavíme, pretože môže byť problém bicykle dostať kvôli vyššej váhe na miesto dovolenky. Previesť ich autom na streche či na nosiči na piatych dverách by mohli poškodiť vozidlo. Ako tento problém vyriešiť?

Keď to nejde na streche a ani na kufri

Jedinou a veľmi praktickou možnosťou, ako previesť ťažké elektro bicykle autom na dovolenku je nosič na ťažné zariadenie. Ak ťažné nemáte, odporúčame vám jeho inštaláciu. Pre priaznivcov cyklistiky pôjde o dobrú investíciu. Už len z dôvodu, že bicykle na streche či na piatych dverách zvyšujú spotrebu vozidla. Zároveň si pri vykladaní bicyklov môžete poškodiť karosériu. Na nosiči bicyklov na ťažné zariadenie sú bicykle v bezpečí. Jednoducho sa na nosič vykladajú i pripevňujú. Bicykle s nosičom neprekážajú pri jazde a ani počas parkovania.

Aby sme nehovorili len o samých výhodách nosiča na ťažné, je nutné spomenúť, že ide o najdrahší typ nosiča bicyklov. V prípade, že sa vám nechce neustále prekladať zadná tabuľka s evidenčným číslom na nosič, budete musieť dokúpiť tretiu poznávaciu značku.

 

Čítané: 2614 x