Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Ako prebieha let rogalom?

Datum: 10.03.2024

Motorové rogalo, často označované ako ultralight, je ľahké športové lietadlo, ktoré kombinuje paragliding  s výkonom motorizovaného letu. Tento typ lietadla umožňuje pilotovi a pasažierovi vychutnať si let vo vzduchu v otvorenom priestore.

Ako prebieha let rogalom?

Ide vlastne o motorku, ktorá má krídla. Nie je predstava letu v tomto type lietadla úžasná?

Priebeh letu rogalom

Let rogalom začína krátkou inštruktážou, kde sa dozviete základy ovládania rogala a bezpečnosti. Po inštruktáži nasleduje usadenie do sedačky a pripútanie bezpečnostnými pásmi. Počas letu môžete komunikovať s pilotom cez intercom, čo umožňuje nielen pokladať otázky, ale aj počúvať pokyny a informácie od skúseného pilota. Na Slovensku sa lety rogalom organizujú hlavne v okolí Bratislavy. Budete mať možnosť vidieť zo vzduchu nielen prírodu, ale tiež naše hlavné mesto.

Prečo skúsiť let rogalom?

Let rogalom patrí medzi najzaujímavejšie zážitkové darčeky. Na rozdiel od tradičných lietadiel, kde je výhľad obmedzený oknami, motorové rogalo ponúka 360-stupňový výhľad. Užijete si let, ktorý je skutočne ako let vtákov. Let vo voľnom vzdušnom priestore bez obmedzení kabíny poskytuje jedinečný pocit slobody.

Motorové rogalo je vhodné pre širokú škálu ľudí, vrátane tých, ktorí nemajú skúsenosti s lietaním. Pod vedením skúseného inštruktora sa nemusíte obávať žiadnych komplikácií. Let rogalom sa organizuje od apríla do októbra a vybrať si môžete ranné alebo večerné lety, kedy je vzduch stabilnejší.

Koho let rogalom nadchne?

Tento zážitok je ideálny pre dobrodruhov, milovníkov prírody a každého, kto túži po nových perspektívach. Užijú si ho tiež priaznivci adrenalínu napriek tomu, že v rogale neletíte takou rýchlosťou, ako keď skúsite let stíhačkou alebo vrtuľníkom. Let rogalom je vhodný pre jednotlivcov, ale aj pre páry ako darčeky pre dvoch.

Jednou z najzaujímavejších možností je práve let na dvoch rogalách súčasne. Každé rogalo má svojho pilota a pasažieri sú prepojení slúchadlami, čo umožňuje zdieľať zážitok v reálnom čase. Táto možnosť robí z letu motorovým rogalom perfektný darček k rôznym príležitostiam. Let rogalom je skvelý darček, či už ide o páry, rodinných príslušníkov, alebo dobrých priateľov.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

Čítané: 820 x