Rozšírené hľadanie
Pondelok 17. Jún 2024 |
meniny má Adolf

Detské kočiare: Doplnky, ktoré vám spríjemnia prechádzky s bábätkom

Datum: 25.05.2024

Prechádzky s bábätkom sú dôležité pre zdravie dieťatka a prispievajú k psychickej pohode rodičov. Čerstvý vzduch v spojení s pohybom je balzamom na nervy.

Detské kočiare: Doplnky, ktoré vám spríjemnia prechádzky s bábätkom

Aby boli prechádzky naozaj príjemné, je nutné v prvom rade vybrať vhodný detský kočiar a následne aj doplnky ku kočiaru. Ktoré príslušenstvom by vám nemalo vo výbave chýbať?

Slnečník a pláštenka

Predovšetkým športové kočiare potrebujú ako doplnok slnečník alebo slnečnú clonu. Tieto doplnky ochránia bábätko pred slnečným žiarením a zabránia prehrievaniu vnútra kočíka. Slnečníky je možné nastaviť a vytvoriť tieň v požadovanej časti kočiara. Alternatívou sú clony, ktoré poskytujú dobrú UV ochranu a prekryjú všetky časti kočiara. Rôzne ich variácie umožňujú prekrytie nielen kočiarov, ale tiež pomôcok ako sú cyklovozíky a detské turistické nosiče. 

Počasie môže byť nepredvídateľné, preto je dobré mať so sebou pláštenku na kočiar. Pláštenky sú vyrobené z vodeodolného materiálu a chránia dieťa pred dažďom a vetrom. V lete by ste mali so sebou voziť aj ochranné sieťky proti hmyzu, ktoré sú priedušné a bránia prieniku hmyzu či nečistôt k bábätku.

Držiaky na fľaše a poháre

Kojeneckú fľašu je síce možné nosiť aj v taške, ale v držiaku ju budete mať po ruke. Dodržiavať pitný režim dieťatka i vás je nesmierne dôležité. Držiaky sú vyrobené tak, aby držali poháre a fľaše stabilne bez rizika vyliatia tekutiny. A nie je nič lepšie, ako si počas prechádzky dopriať dúšok kávy alebo mať iné osvieženie priamo pri rukoväti kočiara. V zime vás nezahreje len káva a čaj, ale tiež kožušinkový návlek na rukoväť.

Tašky a organizéry na kočiar

Tašky a brašny na kočiar sú nevyhnutné, keďže mamičky musia so sebou voziť priam celý náklad od plienok a mliečka až po náhradné oblečenie. Vyberte si dostatočne veľkú tašku, aby ste do nej dokázali uložiť všetko potrebné. Snažte sa, aby dizajn tašky ladil s farbou kočiara. Podobne ako tašky vám poslúžia rôzne typy organizérov. Môže ísť o organizéry na zavesenie na rukoväť alebo o priečky, ktoré sa dajú vložiť do nosiča kočiara.

Čo všetko sa oplatí na prechádzku zbaliť

Nielen pomôcky vám pri prechádzke dobre poslúžia. Zbaliť si musíte aj iné drobnosti pre bábätko alebo pre seba. Nezabudnite na obľúbenú hračku, ktorú pripevníte ku kočiaru pomocou retiazky. V praktickom puzdre majte uložený náhradný cumlík a fľašu s mliečkom a čajom. Hygiene sa nevyhnete ani počas prechádzky. Zbaľte do tašky cestovnú podložku na prebaľovanie a plienky. Možno v tomto okamihu budete ľutovať, že sa nedajú na strechu kočiara namontovať strešné boxy. Bohužiaľ všetko sa musí zmestiť do spodného nosiča alebo tašky.

Nezabudli ste na niečo? Bezpečnosť je prvoradá, a to najmä počas prechádzok v podvečer alebo za zníženej viditeľnosti. Osvetlenie na kočiar, ako sú LED svetlá alebo reflexné prvky, zvyšuje viditeľnosť a bezpečnosť.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

 

 

Čítané: 477 x