Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Pelech pre psa nie je len miestom pre relax.

Datum: 07.01.2016

Pelech pre psa je jednou z najdôležitejších potrieb pre psov. Bez neho sa žiadny chovateľ nezaobíde. Pretože, aj keď svojmu psiemu miláčikovi povolíte zdieľať s vami všetky miesta pre relax, ktoré vo vašom obydlí existujú, pes aj napriek tomu potrebuje vlastné miestečko, ktoré bude pre neho útočiskom vo chvíľach pohody i nepohody. V pelechu by váš pes mal nájsť všetko pre domáce pohodlie, odpočinok, spánok i relaxáciu. 

Pri výbere berte do úvahy všetky skutočnosti, ktoré sú pre funkčnosť pelechu z pohľadu vášho psa podstatné. Aby sa váš pes v pelechu cítil útulne a pohodlne, okrem základnej vlastnosti, akou je veľkosť, je dôležité vziať do úvahy aj návyky vášho psa pri odpočinku. Sledujte, či váš pes rád odpočíva osamote, bez rušivých faktorov, alebo pri odpočinku dáva prednosť vašej prítomnosti a prehľadu o dianí okolo. To pri výbere pelechu rozhodne o tom, či pre svojho miláčika vyberiete otvorený pelech, alebo uzavretý, v tvare tunelu, kukane, iglú alebo búdy. 

Pri určení veľkosti pelechu skúste u svojho psa vysledovať obľúbenú polohu pri spaní a zmerať priestor, ktorý pri odpočinku zaberie. Keď k týmto rozmerom pridáte pár centimetrov navyše, získate rozmery  ideálneho pelechu, v ktorom sa váš pes bude cítiť pohodlne.

Keď vyberáte pelech pre šťeňa, počítajte s tým, že pelech časom budete musieť vymeniť za väčší.

 

Z bohatej ponuky štýlov, motívov, farieb a vzorov vyberte svojmu psovi to najlepšie pre odpočinok a relaxáciu, aby v pelechu našiel nielen relax, ale aj pocit bezpečia.

Obchody a e-shopy s chovateľskými potrebami ponúkajú široký výber z viacero typov, značiek, kvalitných materiálov, originálnych dizajnov a veľkostí, kvalitné pelechy, ležadlá, psie sedáky a pohovky, vankúše, brlohy a koše pre psov všetkých plemien a veľkostí. V ponuke sú aj rôzne typy búd a klietok pre psa.

 

Pelech pre psa vyberajte podľa farby, veľkosti a vlastností, ktoré sú pre vášho psa dôležité. Niektorí psi radi odpočívajú v mäkučkej perinke, iní uprednostňujú relaxáciu na tvrdšej podložke či matraci. Pre niektorých psíkov je dôležité, aby povrch deky či pelechu bol protišmykový, iní ocenia hrejivú kožušinu alebo plyš, do ktorého sa môžu zababušiť. Ak máte staršieho psa, alebo psa s citlivými kĺbmi, vyberte mu špeciálny zdravotný ortopedický matrac.

 

Aby ste sa pri nákupe pelechu nespálili, niektorí predajcovia ponúkajú možnosť vyskúšania pelechu v predajni, alebo pri nákupe cez e-shop aj doma, s možnosťou vrátenia alebo výmeny do 3 týždňov (napríklad www.rogz.sk).

Čítané: 4924 x